Treneri Judo kluba Borsa položili na IJF akademiji

ijf akademija

Treneri judo kluba "Borsa" - Franjo Zadro, Petar Zadro i Tomislav Vučić položili su stručni ispit IJF judo akademije koja je organizirana od strane Svjetske judo federacije (IJF) u Rimu.

Komisiju na polaganju su činili svijetski prvak Rumunj Daniel Lascau, Nizozemac Mark Hauizinga olimpijski pobjednik i peterostruki europski prvak, te Kamerunac Frank Ewane Moussima višestruki prvak Afrike.

Treneri kluba u sedam dana gotovo cijelodnevog rada u Olimpijskom centru Mateo Pelicconi u Rimu položili su sve tehnike bacanja i parterne tehnike (68 bacanja i 32 parterne) koje su rađene po Kodokanu (Japanski institut za judo), te su položili i pismeni dio ispita koji se oslanjao na sam rad s djecom, u razvoju djece, i izgradnji djece kroz sport.

Prije pismenog i praktičnog dijela ispita, te samog odlaska u Rim treneri su položili 11 predmeta koji su važni za rad u području sporta i tjelesnog odgoja, a to su predmeti fiziologije, psihologije, pedagogije, nutricionizma i prehrane sportaša, načela rada trenera, primjena judo-a kod djece, kultura judo sporta, povijest judo sporta, uloga trenera u radu s djecom i metodika rada.

"IJF judo academy" registriran je kao fakultet za judo u gradu Taxbiex-u na Malti.