Svjetska judo elita stiže u BiH

Borsa Open

Džudo Savez BiH u suradnji s klubovima, tehničkim organizatorima, po 12. put organizira ovo veoma značajno natjecanje koje se nalazi u kalendaru Europske džudo unije i boduje se za Europsku ranking listu.

Na Europa kupu nastupiti će 24 zemlje: Albanija, Australija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Finska, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Izrael, Italija, Luksemburg, Norveška, Poljska, Rumunjska, Rusija, San Marino, Srbija, Slovenija, Švicarska, Turska i Velika Britanija sa 280 natjecatelja i natjecateljki, među kojima se nalaze i predstavnici najjačih džudo nacija, kao što je Francuska, Rusija, Mađarska...

Nastupit će zvijezde poput Rusa Khasan Khalmurzaev aktualni olimpijski pobjednik iz Ria 2016. u kategoriji - 81 kg, Francuz Loic Pietri bivši prvak svijeta u kategoriji - 90 kg, Francuz Alexandre Iddir, osvajač europske medalje za seniore u kategoriji - 100 kg i mnogi drugi.

Ovo je svakako izvrsna prilika za naše repretentativce da brane boje Bosne i Hercegovine na domaćem terenu. Naš tim će predstavljati Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg, Petar Zadro u kategoriji - 66 kg, Toni Miletić u kategoriji - 90 kg, Nikola Boljanović u kategoriji -73 kg i drugi mladi reprezentativci čije vrijeme tek dolazi i za koje je ovo zasigurno izvrsna prilika da nastupe na jednom velikom seniorskom natjecanju.

Reprezentacija BIH će biti hendikepirana zbog lakših povreda naše najbolje natjecateljke u ženskoj konkurencije Larise Cerić i našeg najboljeg natjecatelja u muškoj konkurenciji Haruna Sadikovića.

Finalne borbe se održavaju oba dan u 16 sati, a također će biti i direktan TV prijenos na TVSA.