Stipe Miočić je UFC prvak! U prvoj rundi nokautirao Werduma

Stipe Miočić, prvak, ufc,  UFC prvak, Stipe Miočić, ufc, najbolji nokaut 2016, Stipe Miočić, MMA Fighting, Stipe Miočić, Stipe Miočić, ufc, Stipe Miočić,  UFC prvak
Brazilac je pred svojim navijačima pao u trećoj minuti kada je krenuo u napad, no dočekao ga je kontranapad Hrvata iz Clevelanda i desnica nakon koje je prepustio titulu.
Borba Miočića i Werduma započela je vrlo oprezno, odnosno na distanci, s koje nitko nije bio spreman krenuti u agresivniji napad. Miočić u prvoj minuti brani pomalo stidljiv pokušaj rušenja, nakon čega Werdum ipak unosi malo hrabrosti u borbu. Miočić je ipak jako dobro radio kickovima, čime nije dozvoljavao Werdumu da uhvati tempo.

Nakon otprilike dvije i pol minute borbe, Werdum je ipak napao serijom, koja je pogodila Miočića, malo ga uzdrmavši, no i Stipe je uspio završiti sve to s kontrom. Werdumu je to možda dalo pomalo krivi dojam, pa se zaletio u pokušaju da završi borbu, na što je Miočić pametno krenuo unazad, a onda pronašao pravi trenutak za plasirati desni kroše. To je bio udarac koji je Fabricia Werduma poslao u besvjesno stanje, a Stipi Miočiću donio naslov svjetskog prvaka!

UFC dobio prvaka kojeg ne želi

Miočić je unatoč očitom negodovanju vrha UFC-a da dobiju nepopularnog i neekscentričnog Hrvata u stolici UFC prvaka kraljevske kategorije (Dana White mu je poručio postani popularniji), samo svojim rezultatima natjerao Whitea i Fertitte da mu daju itekako zasluženu priliku. Priliku koju je odmah i iskoristio.

Na nesreću Whitea i društva, novi prvak imje samo obiteljski čovjek, sportaš, lik koji neće prozivati i pljuvati, vatrogasac i Hrvat čudnog imena.

index.hr