Stipe Miočić ima priliku ispisati povijest UFC-a

stipe miocic
Jedan čovjek ima priliku ispisati povijest UFC-a, jer ako uspije postat će prvi teškaš koji je dva puta obranio pojas prvaka.

Naravno, on je Stipe Miočić. Američki Hrvat nije ono što je UFC želio vidjeti na tronu, ali Stipe je dokazao svima kako je više nego zasluženo prvak punih godinu dana. Tog 14. svibnja u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu branit će na UFC 211 pojas u revanšu protiv Juniora dos Santosa, jedinog borca koji je pobijedio i Mirka Filipovića i Stipu Miočića.

No hrvatski mu ljubitelji slobodne borbe to nisu zamjerili jer Brazilac ih je kupio lijepim izjavama i sjajnom borbom na povijesnom UFC eventu u zagrebačkoj Areni. ''Cigano'' nije netko koga bi sad mrzili, ali cijela Hrvatska će tog jutra biti za našeg Stipu.

Nakon što je u Brazilu pred domaćim navijačima šokirao Fabricija Werduma, a onda pred svojom publikom u rodnom Clevelandu nokautiravši Alistaira Overeema obranio pojas, Miočić u Dallasu ima priliku ući u povijest pred očima cijelog borilačkog svijeta.

''Dok se pripreme nastavljaju ne mogu si pomoći da ne pomislim kako će cijela zemlja biti uz mene. Nevjerojatno je koliko sam sretan i to nije stvar koju uzimam zdravo za gotovo'', poručio je putem Facebooka Stipe te objavio fotografiju s Cro Copom kod kojeg je trenirao u Zagrebu prije dvije godine.

Jedva čekamo to nedjeljno jutro i izravni prijenos iz Las Vegasa.