Šok: Fedor Emelianenko završava karijeru!

Baš kao svojedobno i Mirko Filipović, sjajni ruski borac odlučio je profesionalnu MMA karijeru podrediti politici. Po pisanju portala middleeasy.com, Fedor Emelianenko će odraditi još dvije borbe i Strikeforceu, koliko mora po važećem ugovoru, te će se posvetiti karijeri zastupnika u ruskoj Dumi.



Možemo reći samo šteta, iako se ovakav kraj mogo i predvidjeti s obzirom na način kako je 33-godišnji Rus štitio svoju karijeru posljednjih godina. Naime, Fedor se skrasio u Strikeforceu, odradivši u zadnjih pet godina samo deset borbi. Uporno je izbjegavao okršaje s najboljim borcima današnjice i prelazak u prestižni UFC, premda mu je ukupna statistika i danas besprijekorna.



Od 33 pobjede, službeno ima upisan samo jedan poraz, protiv malo poznatog Japanca Kohsake, no i ta je borba zapravo prekinuta jer je Kohsaka Fedora slučajno porezao laktom zbog čega su suci prekinuli borbu i dodijelili pobjedu Japancu.



U svakom slučaju bit će zanimljivo što će o svemu reći sam Rus, kojem godine u ovom trenutku sigurno nisu prepreka da se još jednom ogleda s mladim lavovima UFC-a u nekom novom aranžmanu.



No, pitanje je koliko bi Velasquez i društvo imali razumijevanja prema zastupniku ruskog parlamenta. Iskustvo Mirka Filipovića je pokazalo da takve igrice mogu biti pogubne.
Net.hr