FOTO  Sjajni rezultati članova Judo kluba Borsa iz Mostara sa Balkanskih prvenstava

josipa brvenik

Na prvenstvu Balkana nastupilo je 10 reprezentacija sa svojom punom posadom reprezentativaca, a zemlje sudionice bile su: Albanija, Crna Gora, Bugarska, Grčka, Makedonija, Rumunjska, Srbija, Turska, Kosovo i BiH.

Natjecalo se preko 250 reprezentativaca. Na balkanijadi je pravo nastupa imao prvak i viceprvak matične države, a od ukupno 37 reprezentativaca koliko je i predstavljalo BiH u muškim i ženskim kategorijama BiH je na ovom izuzetno jakom judo natjecanju osvojila 2 medalje.

Josipa je u prvom kolu bila bolja od predstavnice Srbije Slađane Adam, a u drugom kolu od predstavnice Rumunjske Ana Mari Cretu. U polufinalu Josipa gubi od Turkinje Sile Korkmaz te u borbi za brončano odličje pobjeđuje predstavnicu Rumunjske Andradu Rotaru i penje se na pobjedničko postolje.

Podsjetimo da je Josipa prošle godine na balkanijadi u Makedoniji također osvojila brončano odličje.

Za Judo klub "Borsa" nastupe su zabilježili i Ivan Tošić, Dragica Zovko i Monika Zadro ali ovaj put nisu uspjeli ostvariti zapažen rezultat.

Judo klub "Borsa" je od 2008. godine do danas osvojio čak 23 medalju sa Balkanskih prvenstava u različitim uzrasnim kategorijama (od ml. kadeta do seniora), a broji čak 7 balkanskih zlata. Spomenutom činjenicom klub Borsa je apsolutni rekorder u gradu Mostaru (od 97 sportskih kolektiva) kad su u pitanju Balkanska prvenstva u Olimpijskim sportovima u poslijeratnom razdoblju, a čak 11 članova kluba nosioci su medalja sa BP,a to su: Petar Zadro, Franjo Zadro, Jozo Zovko, Jure Zovko, Marija Kraljević, Amar Maksumić, Ivan Marijanović, Rijad Maksumić, Marija Zelenika, Josipa Brvenik i Aljoša Čvoro.

Judo klub "Borsa" ovim je rezultatom opravdao epitet najuspješnijeg sportskog kolektiva Grada Mostara. Borsa je u 2017.godini najbolji judo klub Bosne i Hercegovine u uzrastima kadeta i starijih djevojčica.