FOTO  Sjajan uspjeh članova mostarske ‘Neretve’

neretva u grazu judo
...nazivom „JUDO CREATIV GRAZ 2016.". Nastupilo je preko 600 natjecatelja iz 93 kluba iz 15 država. Zemlje sudionice su bile CRO, ROU, BiH, SLO, POL, SWK, GER, ITA, HUN, CHE, UKR, BEL, MOL, TSCHE i domaćin AUT.

Očekivanja nisu bila velika, premda ovaj turnir glasi za najjači turnir u ovom dijelu Europe, mostarske galebice i galebovi sa Neretve se nisu lako predali pored ogromne konkurencije članovi „Neretve" osvojili su 6 medalja i 2 pehara. Podatak da u posljednje dvije godine nitko iz BiH nije uspio osvojiti medalju na istom turniru samo govori o tome kako je teško doći do pobjedničkog postolja u tako jakoj konkurenciji.

JK „Neretva" iz Mostara je na ovaj turnir poveo osam svojih natjecatelja, a oni su ostvarili izvrsne rezultate i u ukupnom poretku od 93 kluba zauzeli ekipno 12 mjesto. Moramo istaći kako je Neretva najbolje plasirani klub od svih BH klubova koji su nastupili na ovom turniru po broju osvojenih bodova.

Zajedničkim rezultatom (JK „Neretva", JK „Bosna" i JK „Una") BiH je zauzela ekipno 6 mjesto od ukupno 15 reprezentacija, ostavivši iza sebe velike zemlje poput, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Moldavije, Čečenije, Belgije, Rumunjske, Poljske.

Ukupno je osvojeno 6 medalja i 2 pehara. Od toga 2 zlatne i 4 brončane.

Karlo Križanac (U12) -50 kg, je imao 4 borbe i svaku pobijedio na čisti IPPON. Redom su gubili Kraxbergen Simon (AUT), zatim Rodaro Giovanni (ITA), Nišević Aleksa (AUT) te u finalnoj borbi pobjeđuje favorita za zlatnu medalju, Roncastri Lorenza (ITA).

Vesna Vukoja (U16) +63 kg, je također imala 4 borbe i naravno iz svake izašla kao pobjednica. Prvu pobjedu je imala protiv Haskić Amine (BiH), zatim Perišić Nika (CRO), Riess Laura (AUT), a u finalu dobiva sjajnu predstavnicu Čečenije, Luciu Musilovu.

Brončane medalje su osvojili Stjepan Salmanić (U12) -38 kg, Vesna Vukoja (U18) +70 kg, Samuel Matijević (U18) -90 kg i Sandra Sivrić (U18) -70 kg.

Peto mjesto su osvojili Ante Galić (U18) -66 kg i Srđan Ajvaz (U16) koji su imali borbu za medalju, al na žalost nisu uspjeli doći do pobjedničkog postolja zbog izuzetno jake i velike konkurencije baš u tim kategorijama. Sedmo mjesto osvojio je Zvonimir Smiljanić (U18) do 73 kg.

Ovim putem Klub i njegovi članovi se zahvaljuju našim partnerima, HT ERONET i GUMA M koji su nam i ovaj put pomogli da odemo na ovako jak turnir i ostvarimo ovakve rezultate. Još jednom veliko hvala.