Sandra Sivrić: U Rumunjsku idem puna samopouzdanja

sandra sivric
- Možete li čitateljima našeg portala reći nešto ukratko o sebi?

Zovem se Sandra Sivrić i imam 15 godina, učenica sam prvog razreda srednje Prometne škole u Mostaru.

- Kada ste se počeli baviti judo sportom?

Judom sam se počela baviti 2010 godine, u svojoj 10-oj godini na nagovor moje mame.

- Možete li nešto pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?

Prošle godine, točnije 2014. sam bila državna prvakinja u kategoriji starijih pionirki, i prvakinja Herceg Bosne. Ove godine sam prva godina kadeta i na državnom prvenstvu BiH sam postigla najbolji rezultat osvojivši prvo mjesto za kadetkinje . Sa ovim sjajnim rezultatom plasirala sam se na Balkansko u Rumuniju i Europsko u Bugarsku. Najveća radost mi je što sam se također plasirala na Svjetsko prvenstvo, a koje se organizira u našoj zemlji, točnije u gradu Sarajevu. Ove godine sam nastupala i na državnom prvenstvu za juniorke, i postala sam juniorska viceprvakinja BiH.

- Možete li nešto više reći o vašim rezultatima na međunarodnim judo borilištima ukoliko ih ima?

Prošle godine sam prvi put nastupala na Balkanskom prvenstvu koje se odrzalo u Plovdivu, Bugarska i tu sam zauzela 5 mjesto. Bila sam na mnogo Međunarodnih turnira među kojima bih izvojila "22. Colop Masters" u Austiji gdje sam osvojila 2 mjesto, zatim turnir „Nagaoka 2014" u Sloveniji gdje sam osvojila 1 i 3 mjesto, turnir u Zagrebu gdje sam osvojila 1 mjesto, turnir Podgorici gdje sam osvojila dva prva i u Pancevu gdje sam bila 3.

- Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?

Za sve moje uspjehe je najviše zaslužan moj trener Majo Ćesko, moji roditelji koji me podržavaju u svemu i naravno moji sparing partneri iz kluba. I naravno moram spomenuti kako je klub u kojem ja treniram Judo klub „Neretva" najmlađi u gradu Mostaru, bez obzira na to postižemo vrlo dobre rezultate kako u Bosni i Hercegovini tako i na međunarodnoj sceni. A sve zahvaljujući našem treneru i upravi našeg kluba bez kojih tih rezultata ne bi bilo.

- Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?

Prvo sto slijedi u ovoj godini je Balkansko prvenstvo koje će se održati u Rumunjskoj na koje idemo sa puno samopouzdanja, zatim europsko prvenstvo u Bugarskoj, i na kraju svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Sarajevu, BiH.

- Kakva je Sandra izvan borilišta?

Sandra je obična djevojčica, koja voli druženje sa prijateljima, voli putovanja i druženja sa svojom obitelji. I ovom prilikom bi se zahvalila svim mojim prijateljima sa treninga koji mi uvijek pomažu, oni su naravno moja velika podrška, i kojima nije nikada teško doći na trening više da bi meni pomogli radi mojih priprema za prestojeća prvenstva.

Izvor: Ju-do.info