FOTO  Prga i Pehar kao prvakinje Hrvatske izborile plasman na Europsko prvenstvo

KK Hercegovina, uspjeh u životu, Irena Prga, Jelena Pehar
. Prvenstvo Hrvatske održano je u Čavlima pokraj Rijeke, a osvojivši zlatne medalje Irena i Jelena izborile su plasman na Europsko prvenstvo te će u veljači s reprezentacijom Hrvatske nastupiti na Europskom prvenstvu u ruskom Sočiju.
Uz Irenu i Jelenu zapažene nastupe na Prvenstvu Hrvatske imali su također: Kristina Zovko, Božana Musa, Oliver Čule, Martina Musa, Vladimir Ostojić i Ivan Pehar.
Na prvenstvu održanom u Sportskoj dvorani centra Mavrinci čitlučke karatašice i karataši postigli su sljedeće uspjehe:
Irena Prga - 1. mjesto mlađe seniorke -68;
Jelena Pehar - 1. mjesto juniorke -53;
Kristina Zovko - 3. mjesto mlađe seniorke -68;
Božana Musa - 3. mjesto mlađe seniorke -50;
Oliver Čule - 3. mjesto kadeti +70;
Martina Musa - 3. mjesto juniorke -48kg;
Vladimir Ostojić - 3. mjesto juniori +76kg;
Ivan Pehar - 3. mjesto juniori + 76kg.
Uzimajući u obzir najnovije naslove prvakinja, Irena Prga do sada je osvojila osam, a Jelena Pehar tri naslova prvakinja Republike Hrvatske. Nakon odličnog nastupa na Prvenstvu Hrvatske Prga i Pehar imale su zapažen nastup i na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Prga i Pehar uspješne na Balkanskom prvenstvu
Na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom protekli vikend u Crnoj Gori, Irena Prga i Jelena Pehar osvojile su brončane medalje.
Kao aktualne države prvakinje u svojim kategorijama Prga i Pehar nastupale su za Hrvatsku i još jednom pokazale kako pripadaju vrhu europskog karatea.
Irena je u kategoriji ml. seniorke -68 kg do medalje došla dvjema pobjedama u repasažu, protiv reprezentativki Makedonije i BiH, dok je Jelena Pehar broncu na Balkanskom prvenstvu osvojila s ekipom Hrvatske.