FOTO  Predstavljamo: Daniel Bebek nada Ljubuškog karatea

Daniel Bebek

Za početak možeš li nam nešto reći o sebi i tvojim prvim počecima karatea ?

-Zovem se Daniel Bebek imam 17 godina, i idem u treći razred srednje strukovne škole u Ljubuškom. Počeo sam trenirati karate na nogovor mame kad sam imao četiri godine. Upisao sam se u karate klub Ljubuški zavolio ovaj sport i ostao sve do sada. Išao sam na brojna natjecanja na Balkanu, i dalje i ostvario dosta dobre uspjehe. Kroz karate i natjecanja upoznao sam dosta prijatelja, stekao mnoga iskustva, te sam posjetio  mnoge države u kojima sam se ujedno i borio.

Koji pojas imaš sada u karateu i misliš li ići do kraja ?

- Imam smeđi pojas za koji sam položio prije godinu dana. Pa evo u karateu sam 13 godina. i šteta bi bilo da prestanem sad kad sam skoro došao do vrhunca.

Kad ceš polagati za crni pojas i koliko ti još treba do njega ?

-Polako sam se počeo pripremati za crni pojas ujedno čekam da postanem punoljetan i ako bude sve po planu trebao bi polagati sljedeće 2015. godine.

Koja su natjecanja pred tobom ?

-Imam skoro svaki vikend natjecanje, prošlu subotu sam učestovao na međunarodnom karate turniru u Rami gdje sam nakon četiri meča osvojio brončanu medalju. Sljedeći vikend me čeka turnir u Banja Luci, ujedno to je ispit pred državno karate prvenstvo koje će biti održano u Tuzli.

Kad si već  spomenuo državno prvenstvo u Tuzli možeš li nam reći nešto o tome ?

- Što se tiče državnog prvenstva u Tuzli tu očekujem dosta dobrih boraca iz BiH. Naravno tu će biti i bivši državni i europski prvaci.Pa pripreme za državno prvenstvo su u tijeku jer za manje od dva tijedna počinje turnir u Tuzli točnije 15 i 16.11.2014 godine. Ja nastupam u kategoriji Juniori -76 kilograma.

Imaš li još šta dodati za kraj ?

-Nadam se da ću osvojiti medalju tj.ući u prva tri karatista Bosne i Hercegovine i sa time ostvariti svoj san i dobiti ulaz u karate reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Držite mi palčeve i pozdrav svim vašim čitateljima.

HERCEGOVINA.info