Počinje 'Borsa OPEN', turnir koji okuplja više od 1200 sportaša

06.10.2017

Međunarodni judo turnir ''Borsa OPEN'', koji će se ove godine održati 7. listopada u Mostaru, okupit će više od 1200 mladih sportaša ...

... iz više od 30 zemlja svijeta. Član organizacijskog tima međunarodnog judo turnira ''Borsa OPEN'' Franjo Zadro kazao je na konferenciji za novinare održanoj u petak u Mostaru kako je riječ o najznačajnijem događaju u Bosni i Hercegovini sa čijom se brojnošću sudionika nijedan sportski događaj, od samostalnosti BiH do danas, ne može mjeriti.

- Uspjeli smo kao judo klub, ne kao savez ili neka druga institucija, okupiti toliki broj sudionika, natjecatelja. Mislimo da će oko 1700 posjetitelja, trenera, natjecatelja, roditelja i drugih biti gosti Open Borse u gradu Mostaru - naglasio je Zadro.

Podsjetio je kako je zbog nepovezanosti zračnog prijevoza s većim državama i toga što naša država nije u šengenskom prostoru, nekim državama uskraćeno da sudjeluju na ovoj manifestaciji. Njegovo je mišljenje kako ova manifestacija zaslužuje i broj od 40 zemalja. Turnir 'Borsa OPEN' prvi put je organiziran 2010. godine kada je okupio oko 300 sudionika iz okolnih zemalja.

FENA

loading...