Petru Zadri članu mostarske Borse peta zlatna medalja sa balkanskih prvenstava

Petar Zadro medalja

... o čemu smo već pisali. Izvanrednim nastupom i odrađenim borbama Zadro je apsolutno dominirao nad protivnicima te izborio čak 5. balkansko zlato u svojoj mladoj sportskoj karijeri (dva puta u uzrastu do 15 godina, dva puta u uzrastu do 18 godina i sada aktualni prvak Balkana do 21 godinu).

Zadro je kao favorit Balkanskog prvenstva bio slobodan 1. kolo. U 2. kolu pobjeđuje predstavnika Srbije Nikolu Milenkovića, ugušivši ga nakon 40 sekunda borbe. U polufinalnoj borbi "ide" na ozbiljnijeg protivnika Bugara Petra Damjanova, no i nad njim natjecatelj Borse apsolutno dominira te bez "poteškoća" ulazi u finale Balkanskog prvenstva u kojem pobjeđuje predstavnika Crne Gore Jusufa Nurkovića prije nepune 2. minute borbe.

Petar Zadro je "vlasnik" velikih medalja sa službenih turnira poput Europskih prvenstava, Europskih kupova, Eyof-a, velikih međunarodnih turnira u konkurenciji do 18 i do 21 godinu, a u svom "asortimanu" broji preko 400 odličja koje je osvajao u preko 25 zemalja.

"Sezona" osvajanja balkanskih medalja za Jk "Borsa" otvorena je 2008. godine i to zlatnom medaljom Franje Zadre koju je osvojio na BP do 18 godina u Rumunjskom gradu Turnu Severin. Od tada pa do danas ovaj mladi sportski kolektiv osvojio je ukupno čak 18 medalja sa balkanskih prvenstava u različitim uzrasnim kategorijama te je ovo samo još jedna činjenica kojom se Borsa izdvaja među najuspješnije sportske kolektive BiH, a i šire te je ovo ujedno i rekordan broj osvojenih medalja sa balkanskih prvenstava u poslije ratnom razdoblju kada su u pitanju svi sportski kolektivi grada Mostara.

Judo klub "Borsa" je u mnogočemu najbolja, a treneri Borse ističu kako ih najviše veseli i ispunjava odgoj mladih i stvaranje zdrave populacije u društvu te ističu kako je to ujedno i cilj i svrha njihovog postojanja.

Nadomak medalje na ovom prvenstvu bile su čak još dvije članice Borse i to Marija Zelenika i Valentina Mihić, te je i ovaj plasman pokaz kvalitete rada u klubu. Zelenika i Mihić poraženi su u borbi za 3. mjesto, te su se uvrstile među 5. na balkanu.

Foto: Balkan Judo Association