Petar Zadro: Vjerujem da se mogu naći među putnicima za Olimpijske igre

Petar Zadro

''Europsko prvenstvo je bilo izuzetno jako, dovoljno je reći kako su tu bili najbolji borci iz Rusije, Azerbajdžana, Gruzije, ukupno predstavnici 37 zemalja. Danas je judo kao sport došao na takvu razinu da jednostavno nema lakih protivnika, ne možete reći da bi ste se borili s ovim ili onim. Ja sam se nadao da mogu do medalje i na kraju sam uspio. Najteže je bilo u četvrtfinalu i, naravno, u borbi za treće mjesto. Bila je to izjednačena borba, bilo je kaznenih bodova, suci mi nisu priznali jedno bacanje, ali sam u sljedećem napadu poentirao i osvojio medalju'', rezimirao je svoj nastup Zadro kojeg uskoro očekuju novi nastupi na svjetskoj sceni.

Olimpijske igre su za dvije godine u Tokiju, a mladi mostarski judaš pokušat će izboriti svoje mjesto.

''Nije lako kada znate da u kategoriji u kojoj ja nastupam imate između 400 i 500 boraca. Određenog iskustva imam, tek sada polako ulazim u svijet najboljih seniorskih boraca. Bodovi se već počinju sakupljati, vjerujem da se mogu naći među putnicima za Tokio'', zaključio je Zadro.

Svoju prvu medalju na velikim natjecanjima Zadro je osvojio još 2005. godine u Eindhovenu. Od tada do danas ovaj član Judo kluba Borsa i reprezentacije BiH se ukupno 17 puta popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Osvajao je medalje na državnim, balkanskim, europskim prvenstvima, europskim kupovima, Univerzijadi, Eyofu. Prošle godine je bio zlatni na Europskom kupu u Sarajevu, na Europskom prvenstvu u Podgorici je završio na sedmom mjestu zbog ozljede lakta.

Podsjećamo, najbolji sportaš Grada Mostara za 2017. godinu je na putu do brončane medalje na Europskom prvenstvu pobjedio Finca Henria Mattu, zatim Gruzijca Giorgija Niazashvilia te Izraelca Yarina Menageda. U polufinalu je Rus Mirzoyusuf Gafurov bio prejak, ali je zato svladao u borbi za broncu Michela Adama.