Petar Zadro seniorski prvak BiH u judu

06.03.2016
1/2

Pravo nastupa imalo je čak 9 članova, od kojih su neki stalni reprezentativci Bosne i Hercegovine. Petar Zadro nastupao je konkurenciji starijih od sebe (seniora) u kategoriji do 66 kilograma. Iako još uvijek junior, opet je briljirao osvojivši seniorsko zlato te tako još jednom dokazao da ni u seniorskoj konkurenciji u BiH nema premca.

Ovom titulom Petar Zadro dobio je priliku obraniti prošlogodišnju titulu prvaka Balkana. Naime, Petru je ovo ujedno i 20 zlatna medalja kada su u pitanju državna prvenstva u različitim uzrastima. Prvo zlato osvojio je još kao dječak 2005. godine. Naglasimo da je Petar u veljači ove godine proglašen najboljim sportašem seniorom grada Mostara za 2015. godinu.

Za Judo klub "Borsa" brončana odličja na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine osvojili su: Mia Maksumić, Marija Zelenika, Rijad Maksumić, David Pušić i Ivana Šunjić.

Judo klub "Borsa" iz Mostara je uz Judo klub "Bosna" iz Sarajeva i Judo klub "Famos" najuspješniji judo klub BiH od ukupno 70tak judo klubova koliko ih ukupno ima u Judo savezu BiH.

loading...