VIDEO  Petar Zadro član JK Borsa iz Mostara nastupio na Grand slamu u ruskom Ekaterinburgu

Petar Zadro

Petar je prvo kolo pobijedio Kirgistanca Muktarova, da bi u 2. kolu završio nerješenim ishodom protiv seniorskog prvaka Azije i 8 godina iskusnijeg borca Mongolca Dolvdon Altansukha. U produžetcima je bilo "klimavo", no, naposlijetku ipak Mongolac odnosi pobjedu s minimalnom prednošću (kazna).

(Treći napad na videu pokazuje Petrov ulazak s kontaktom, tehnika kouchi-gari, Mongolac pada dirket na leđa - vrlo moguće da je ovo bacanje trebalo Petra odvesti u 3. kolo. Pomoćni suci dali su sugestiju da je bio poen, dok je glavni sudija demantirao).

Na Grand Slam-u nastupilo je 36 reprezentacija, a daleko najbolja je bila reprezentacija JAPANA sa čak 6 osvojenih zlata. Zatim su uslijedile reprezentacije Rusije, Brazila, Mađarske, Njemačke...

Petar Zadro bio je jedan od najmlađih sudionika na Grand Slam-u.

Zadro broji 21 zlatnu medalju sa državnih prvenstava, viceprvak je Europe u konkurenciji U18, te je jedno vrijeme bio i 1. na EJU rang ljestvici. Osvajač je preko 10 medalja sa Europskih kupova, 6 puta uzastopno je bio prvak Balkana, te je više puta proglašavan najboljim sportašem grada Mostara i mladom nadom bh. sporta. Također je osvajač srebrene medalje sa EYOF-a i dobitnik priznanja od različitih sportskih organizacija i državnih institucija za izvanredna sportska dostignuća. Za reprezentaciju nastupa od 2009. godine.