Petar Zadro brončani na prvenstvu Balkana

Petar Zadro

Prvenstvo je održano u sportskoj dvorani „Mimar Sinan“ u spomenutom gradu, a natjecalo se oko 200 kvalificiranih džudaša. Pravo nastupa su imali prvak i viceprvak države na području balkana, a među njima su BiH, Turska, Albanija, Srbija, Bugarska, Rumunija, Crna Gora, Grčka i Makedonija.

Petar Zadro je nastupio u konkurenciji juniora (U21) do 66 kg, te uz jedan poraz i tri uzastopne pobijede, osvojio sjajno brončano odličje. Sjaj ove medalje je još jači kada spomenemo da se 18. godišnji Zadro natjecao sa starijim i iskusnijim borcima, te mu je ovo natjecanje i jedno veliko iskustvo.

Zadro je poražen u 1. kolu od predstavnika Rumunije koji je na kraju postao balkanski prvak. U repesažu Petar ostvaruje tri uzastopne pobijede nad Grkom, Bugarom i domaćinom Turčinom te se penje na postolje najbolje trojke balkanskog prvenstva.

Naglasimo da će Petar nastupiti na Olimpijskim igrama za sportaše do 18 godina, koje će se održati u kolovozu ove godinem, u Kini. Petar je ujedno prvi mostarac koji će nastupati na OI., poslije rata.