FOTO/VIDEO  Ovo ne smijete propustiti: UFC 205: Alvarez vs. McGregor

Conor McGregor, Eddie Alvarez , MMA Fighting
UFC 205: Alvarez vs. McGregor

Eddie Alvarez vs. Conor McGregor
Tyron Woodley vs. Stephen Thompson
Joanna Jedrzejczyk vs. Karolina Kowalkiewicz
Chris Weidman vs. Yoel Romero
Kelvin Gastelum vs. Donald Cerrone
Miesha Tate vs. Raquel Pennington

Najjača svjetska MMA promocija odlučila je sa stilom debitirati u New Yorku. Najpoznatiji svjetski grad bit će tako domaćin najveće priredbe u povijesti slobodne borbe. UFC 205 sačinjavat će čak tri borbe za titulu, kao i nekoliko njih iz kojih bi mogli dobiti iduće izazivače. Ukratko, slika brojnih kategorija mogla bi nam biti jasnija 13. studenog po završetku ovog megaspektakla.

Teško će se naći fan dovoljno hrabar propustiti ovu povijesnu večer u legendarnom Madison Square Gardenu. Priredba koja je pretrpana zvijezdama donijet će nam čak šest okršaja u glavnom dijelu večeri, a pogled na uvodne borbe mogao bi nas natjerati da pomislimo kako je UFC zapravo spojio dva različita eventa. Frankie Edgar, Jeremy Stephens, Khabib Nurmagomedov, Michael Johnson, Jim Miller, Thiago Alves, Rafael Natal, Tim Boetsch... imena su koja će poslužiti tek kao uvod u borilačku rapsodiju koju bi nam trebali ponuditi sudionici ‘main carda'.

Eddie Alvarez vs. Conor McGregor

Glavna borba donosi nam okršaj dvojice prvaka. Conor McGregor, aktualni prvak perolake kategorije i najpopularniji MMA borac današnjice, pokušat će ispisati povijest tako što bi u slučaju pobjede nad Eddiejom Alvarezom postao prvi borac koji je u UFC-u imao čast istovremeno držati pojaseve iz dvije različite kategorije.

Irac će ovom prigodom i debitirati u UFC-ovoj lakoj kategoriji, a u meč će ući nakon nezaboravnih ratova s Nateom Diazom. Prema riječima predsjednika UFC-a, Dane Whitea, McGregor će u slučaju pobjede napustiti jedan pojas, a pretpostavka je da će to biti onaj koji je oduzeo Joseu Aldu u kategoriji do 66 kilograma.

S druge strane, Alvarez je bivši Bellatorov prvak koji se ekspresno oporavio od poraza u UFC debiju te s tri pobjede u nizu zasjeo na tron lake kategorije. Posebno impresivna je bila ona posljednja u kojoj je nokautom oduzeo titulu Rafaelu Dos Anjosu. Borac iz Philadelphije se može pohvaliti i činjenicom da je prvi i jedini koji je osvajao naslove u vodećim svjetskim MMA promocijama - UFC-u i Bellatoru.

Tyron Woodley vs. Stephen Thompson

Prva obrana pojasa donijela je Tyronu Woodleyju susret s Stephenom Thompsonom, jednim od najboljih ‘stand-up' boraca u oktogonu koji će u ovaj meč ući s impresivnim nizom od sedam pobjeda.

Woodleyja bi mogli okarakterizirati kao jednog od najomraženijih UFC-ovih prvaka. Osim što je u posljednjem nastupu nokautirao ljubimca fanova, Robbieja Lawlera, Tyron se borilačkim fanovima zamjerio tako što se odmah po preuzimanju titule počeo ponašati kao dugogodišnji vladar kategorije te je svojim zahtjevima umalo ‘na čekanje' stavio legitimne izazivače poput Thompsona i Demiana Maie, borca koji bi vrlo lako mogao ići na pobjednika ovog susreta.

Ovaj meč odgovorit će nam na pitanje - Hoćemo li nakon odlaska Georgesa St. Pierrea dobiti i četvrtog po redu prvaka velter kategorije?

Joanna Jedrzejczyk vs. Karolina Kowalkiewicz

Možda i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri, Joanna Jedrzejczyk bi mogla imati u svojoj sunarodnjakinji Karolini Kowalkiewicz. Joanninih 12-0 ovom će se prigodom suprotstaviti Karlolininom omjeru od 10-0.

Prvakinja se u svom posljednjem nastupu teškom mukom obračunala s rivalkinjom Claudijom Gadelhom, dok ništa lakši zadatak nije imala izazivačica koja je do ove borbe stigla zahvaljujući podijeljenoj odluci sudaca nakon meča s Rose Namajunas.

Weidman i Romero za poziciju izazivača, "Cowboy" protiv Gasteluma, Tate u prvom nastupu nakon gubitka titule!

Srednja kategorija ima nekoliko izrazito kvalitetnih izazivača, a UFC je narednim eventima namjeravao složiti pravi mali turnir koji bi im srezao muke na dva izbora. Jedan je trebao stići iz dvoboja Lukea Rockholda i Ronalda Souze, no taj je meč otkazan zbog ozljede bivšeg UFC-ovog prvaka, dok bi ime drugog kandidata trebali saznati iz okršaja kojeg će nam na ovom eventu ponuditi Chris Weidman i Yoel Romero.

"The All-American" se ovom prigodom borbama vraća po prvi put nakon što je u prvom i jedinom porazu u karijeri ostao bez titule, dok Kubanac traži osmu pobjedu u nizu i potvrdu da sa savršenim UFC omjerom zaslužuje biti prvi izbor pri odabiru idućeg napadača na prestižni pojas.

Svoj četvrti nastup ove godine, a ujedno i četvrti u velteru, imat će Donald Cerrone koji će neporaženost u kategoriji do 77 kilograma pokušati nastaviti protiv talentiranog pobjednika 17. sezone The Ultimate Fightera - Kelvina Gasteluma.

Naglasimo i kako se, nakon gubitka titule od Amande Nunes na UFC-u 200, u kavez vraća Miesha Tate koja će glavni dio večeri otvoriti borbom s Raquel Pennington.