Oliver Mandarić, Mate Odak i Lana Džidić branit će boje BiH na svjetskom prvenstvu

mate odak, karate, taekwondo, karate, karate klub, KK Nretva, karate, Svjetsko prvenstvo

Na 21. svjetskom prvenstvu u karateu, koje će od 20. do 25. studenog biti održano u Parizu, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 15 natjecatelja, devet u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji.

Prema izboru izbornika muške reprezentacije Suada Ćupine, boje BiH u pojedinačnim borbama branit će (po kategorijama) Edin Muslić (do 61 kg, Bihać), Adnan Lušija (do 67 kg, Bosna, Sarajevo), Nermin Potur (do 75 kg, Ilidža), Alem Kupusović (do 84 kg, Bosna), Admir Zukan (više od 84 kg, Bosna), dok će se u ekipnim borbama Poturu, Kupusoviću i Zukanu pridružiti Oliver Mandarić (Neretva, Mostar), Mate Odak (Neretva), Adnan Adilović (Bosna) i Nermin Sinanović (Tuzla, Sinbra).

Za žensku reprezentaciju u pojedinačnim borbama, u izboru izbornika Fikreta Selmana nastupit će Edina Ćatibušić (do 50 kg, Tuzla Sinbra), Lana Džidić (do 55 kg, Neretva), Mirsada Suljkanović (do 61 kg, Tuzla Sinbra), Amila Fazlić (do 68 kg, Tuzla Sinbra) i Tanja Umićević (više od 68 kg, Bosna). Njima će se u ekipnim borbama će se pridružiti Larisa Berber (Tuzla Sinbra).