OKBiH nagradio Larisu Cerić sa 10.000 KM za evropsko srebro u Minsku

Larisa Cerić

Tim povodom Olimpijski komitet BiH organizirao je prijem za Larisu Cerić i njenog trenera Branislava Crnogorca kako bi se i na ovaj način zvanično zahvalio na ostvarenom rezultatu, saopćeno je iz OKBiH.

Predsjednik OKBiH Izet Rađo je istakao da se "Larisa na europskim i svjetskim prvenstvima bori s natjecateljicama koje predstavljaju mnogoljudne i bogate države čije sportske federacije raspolažu sa višemilijunskim budžetima, čime je njen uspjeh još veći."

Cerić ja naglasila da izuzetno cijeni napore OKBiH u namjeri da podrži najbolje sportaše BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama Tokio 2020.

- Zahvalna sam OKBiH na financijskoj podršci koju mi pruža u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motivira da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku - kazala je Cerić.

OKBiH kao nebudžetski korisnik je ovom prilikom izdvojio nagrade za ostvareni rezultat i to za Larisu Cerić 10.000 KM, a za njenog trenera 5.000KM, kao dodatni poticaj da nastave sa radom i velikim uspjesima, navodi se u saopćenju.

(fena)