FOTO/VIDEO  Održana press konferencija povodom judo turnira BORSA OPEN 2013.

borsa open press

Prisutnim novinarima obratili su se Franjo Zadro član Organizacijskog odbora turnira, Tomislav Vučić tajnik kluba i Leo Zovko trener. Press konferenciju je otvorio Leo Zovko koji se zahvalio na dolasku prisutnim novinarima te zahvalio istim na dolasku. Nakon pozdravne riječi novinarima se obrati član Organizacijskog odbora turnira Franjo Zadro.

„Turnir organiziramo već četvrtu godinu zaredom. prošle godine na turniru je nastupilo oko 700 boraca iz deset europskih zemalja. Ove godine očekuje isto veliki broj boraca. Za natjecatelje koji stižu iz europskih zemalja, ali i sa sjevera BiH osigurali smo spavanje. Za tu prigodu pripremili smo 320 kreveta što ovdje kod nas, što u okolnim apartmanima i hotelima. Za ovaj put smo organizirali dva dana natjecanja koja će se održati na četiri borilišta. Član našeg kluba Amar Maksumić bio je zadužen za sva ta borilišta. On je sve to projektirao i sve je izrađeno. Mislim da je sve ovo na visokom nivou odrađeno što će se vidjeti u naredna dva dana", rekao je Franjo Zadro.

Nakon Franje Zadre novinarima se obratio tajnik i trener kluba Tomislav Vučić koji se najprije zahvalio ljudima koji su pomogli pri organizaciji samog događaja. prije svih spomenuo je predsjednika Sportskog saveza Grada Mostara Hasana Šišića, te sponzorima Alfa therm, Eronet, Maraschino bar, te uvozniku tašni i kožne galanterije Borsa.

„Sportski savez je učinio ovaj put sve što je u njihovoj moći te je i to razlog što bi ovaj turnir trebao biti na još jednom većem nivou nego protekli. Ovim putem ih također pozivam da i dalje podržavaju naše članove Petra Zadru i Amara Maksumića kao im ostale naše članove koji nastupaju na europskim i svjetskim prvenstvima, da im izađu u susret kada je to moguće."

Nakon Tomislava Vučića nazočnima se obratio ponovno Franjo Zadro.

„Na ovom turniru će nastupiti deset država, a već za danas planiran je dolazak boraca iz Nizozemske, Švedske, Makedonija, Crne Gore, Srbije... Neke ekipe su već sinoć stigle u Mostar. mislim da je stvarno veliki uspjeh u ovom društvu i vremenu okupiti na jednom mjestu 700 boraca, a ove godine je i veliki broj ljudi to prepoznalo. Ovaj put imamo preko trideset sponzora kojima se i ovaj put zahvaljujemo. Naredne godine imamo u planu organizirati i peti judo turnir i nadam se da će ovaj turnir iz godine u godinu rasti. U samo četiri godine steći ovakav turnir i biti jedan od najvećih judo turnira na prostoru ovog dijela Europe je velike uspjeh. Osobno znam neke austrijske judom klubove prije svih Creativ Graz koji je jedan od najvećih judo klubova, ali im je trebalo najmanje 11 turnira da održe da bi dobili i stekli neko ime u judo sportu sa oko 1000 natjecatelja na turniru. Mislimo da ćemo mito skupiti prije 7-8 turnira.".

Na upit novinara kakva su očekivanja domaćih boraca riječ je uzeo trener Tomislav Vučić.

„Od naših borac planiran je nastup njih 70-80. Neki će nastupiti i u duplim kategorijama. Veliki je događaj što će na ovom turniru nastupiti Petar Zadro i Aleksandra Samardžić, koja je osvojila europsku broncu, a Petar Zadro srebro na Olimpijadi mladih u Nizozemskoj. Očekujemo puno jer smo se spremali za ovaj turnir. Očekujemo da ćemo biti najbolja ekipa na ovom natjecanju što se sigurno od nas i očekuje. Neki naši članovi su tek počeli trenirati tako da nisu u kondiciji, a nastupiti će samo spremni borci", završio je Tomislav Vučić.

Na kraju su članovi kluba željeli da se zahvale sponzorima koji su prepoznali ovu manifestacije, a prije svih: Alfa thermu, HT Eronetu, Maraschino baru, Sportskom savezu Grada Mostara, Borsi, te Moj taxi, Integra, Saturn, Caffe pizzeria Marinero, Pekari Julija, Del Rio restoranu, Koktel bar Black Pearl, Grupa Sinergija, Buregdžinica Campus, Jump Jump caffe, Prima sportu, Dalekoj Obali, Auto salonu Kramar, Foto Kruno, Golden Club, Minipex, KEŠ, Prirodna voda Biser, Auto Plazza, Felicita, OIL AC, Centrum, Night club Drugi Način, Biokomerc, Caffe bar Gaga, Restoran Ruža, Svadbeni salon Venera, Suncokret, Restoran konoba Goranci, te medijskim pokroviteljima: TV1, RTM, RDV, Dnevni list, Hercegovina.info, Pogled.ba, Bljesak.info i radio Studio 88.

Otvaranje turnira najavljeno je za sutra 05. listopada u 10:30 sati. prvi dan na rasporedu su borbe mlađih uzrasta, dok je za nedjelju 06. listopada također u 10:30 sati planiran početak borbi za starije uzraste. Sve borbe su mogu pogledat u dvorani na Bijelom Brijegu, a ulaz za posjetitelje je besplatan.

Hercegovina.info