FOTO  Održan šesti Međunarodni karate turnir DBG Open 2018.

DBG Open

Na turniru je nastupilo oko 600 natjecatelja iz 60 klubova.
Turnir je otvorio doktor Nevenko Herceg, predsjednik vlade Hercegovačko-neretvanske županije koji je ovom prilikom bio i osobni izaslanik generalnog pokroviteljstva manifestacije Dani berbe grožđa doktora Dragana Čovića. Uz njega su bili Tomislav Martinović, dopredsjedatelj skupštine HNŽ, Andrea Pehar, zastupnica skupštine HNŽ, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan te predsjednik Karate saveza Bosne i Hercegovine Zdenko Klepić.
Prisutne je pozdravio predsjednik organizacijskog odbora DBG Open 2018 Josip Grbavac, zahvalio na dolasku te poželio da se iduće godine natjecatelji okupe u još većem broju.

Načelnik općine Marin Radišić uručio je posebno priznanje Jeleni Pehar za ostvareni rezultat drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Sočiju u kategoriji juniorki do 53kg.
Posebno priznanje uručeno je i Josipu Grbavcu za položeno zvanje glavnog karate suca EKF Referee B na Europskom prvenstvu u Sočiju.

Veliki pozdrav i podršku uputio je gospodin Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije koji ove godine nažalost nije mogao doći u čitluk zbog obaveza u Berlinu na svjetskoj smotri karatea.
Najzanimljiviji dio natjecanja bile su seniorske open kategorije.
U kategoriji seniori open prvo mjesto te nagradu od 100€ osvojio je Marin Brkić iz Karate kluba Neretva Mostar. Drugo mjesto i nagradu od 50€ osvojio je Jakov Bunjevac iz Karate kluba Kik Ivanić Grad. Treća mjesta i prigodne poklon pakete osvojili su Ivan Planinić iz Karate kluba Hercegovina Čitluk i Nikola Vuletić iz Karate kluba Bratstvo Podgorica.

U kategoriji seniorke open prvo mjesto te nagradu od 100€ osvojila je Irena Prga iz Karate kluba Hercegovina Čitluk. Drugo mjesto i 50€ osvojila je Sadea Bećirović iz Karate selekcije Zagreb. Treća mjesta i poklon pakete osvojile su Ivana Bebek iz Karate kluba Champion Rijeka i Stefani Krešić iz Karate kluba Do Tuzla.
Najuspješniji klub bio je Karate klub Hercegovina Čitluk, a najuspješnija selekcija je selekcija Zagrebačkog karate saveza.

Organizatori turnira, Karate klub Hercegovina Čitluk, Karate klub Brotnjo i Karate klub Međugorje, ističu kako je turnir i ove godine privukao velik broj natjecatelja te da je i dalje jedan od najjačih turnira u BiH. Ovom prigodom organizatori se zahvaljuju sponzorima te svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji DBG Opena 2018.