Novi uspjesi Judo kluba „Borsa“ iz Mostara

02.06.2014
1/2

Ovog vikenda judo klub „Borsa“ iz Mostara nastupio je na dva međunarodna judo turnira. Nastupili su na 13. međunarodnom judo turniru „Salona OPEN“ održanom u Solinu.

Na ovom natjecanju Borsu je predstavljalo 10 natjecatelja, a sveukupno je nastupilo oko 650 natjecatelja iz 10 zemalja. Drugo natjecanje na kojem je Borsa nastupila je 20. međunarodni judo turnir „Kup Nova Bila" organiziran pod okriljem judo kluba „Nova Bila" koji je ove godine ujedno slavio i 40 godina od osnutka kluba.

Borsinih natjecatelja na ovom turniru bilo je ukupno 14, a 11 natjecatelja kući se vratilo sa osvojenim odličjem. Na natjecanju je nastupilo 236 natjecatelja iz BiH i Hrvatske. A judo klub „Borsa" proglašen je najboljom ekipom turnira za ml. dječake.

Osvajači medalja u Solinu:

ZLATO:
Marija Zelenika i Petra Zovko.
SREBRO:
Marija Miletić, Lana Rozić, Monika Zadro i Marija Zelenika (dupli start).
BRONCA:
Josipa Brvenik.

Osvajači medalja u Novoj Biloj:

ZLATO:
Domagoj Jozeljić i Mirko Zelenika.
SREBRO:
Marino Dugandžić, Josipa Bošković.
BRONCA:
Darijan Faletar, Marin Pehar, Franjo Rozić, Filip Ivanković, Danica Jurić i Filip Kolobarić.

Na ova dva spomenuta turnira džudaši Borse nastupili su u čak 10 finala, a osvojili su ukupno 17 odličja. Kada se zaključi zbroj osvojenih odličja judo kluba „Borsa" u prvih pola godine (2014. god) broj iznosi čak nevjerovatnih 310 odličja što je dokaz da je Borsa ujedno i jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva BiH. Jk „Borsa" po klubskom kalendaru u mjesecu lipnju ima nastupiti na nekoliko judo turnira i judo kampova.

loading...