Novi uspjesi judaša mostarskog Hercegovca

Judo klub Hercegovac, Trebinje

Na turniru je sudjelovalo preko 500 judaša iz zemalja regije (CG, HRV, SRB i BiH). Judo klub Hercegovac se predstavio na ovom turniru s 20 judaša i judašica a osvojio je 11 odličja i to 4 zlata, 2 srebra i 5 bronci.

Osvajači medalja:

ZLATA: Gabrijela Raič, Nina Artuković, Mario Novak, Nina Grubišić Čabo
SREBRA: Lana Artuković, Nika Zovko
BRONCE: Ivano Đinkić, Ina Ravlić, Nina Artuković (nastup u starijoj konkurenciji), Lana Čović Stanić, Anja Marić.
Po dvije pobijede i 2 poraza skupili su Dragan Paol Senkić, David Filipović, Filip Aničić, Rino Vrljić, Petra Mandlbaum te su tako zauzeli peto mjesto u svojim kategorijama gdje je bilo i preko 20 judaša.
Na turniru su za Hercegovac još nastupili: Morana Kovač, Antonio Arapović, David Senkić, Zdenko Kukić i Luka Bubalo no ovaj put nije bilo sreće da naprave zapaženiji rezultat.

Hercegovac nastavlja s pripremama za državno prvenstvo, a osim priprema za državno prvenstvo Hercegovac će ovaj mjesec i raditi pripreme za polaganje za više pojaseve, te će krajem mjeseca pred komisiju izaći oko 60-ak judaša i pokušati dobiti viši judo rang. Među ovih 60 je i dugogodišnji član Hercegovca Borna Grubišić koji će polagati za majstorski pojas. Ukoliko uspješno položi test on će biti čak šesti član Hercegovca s majstorskim pojasom.