FOTO  Novi uspješan vikend za judaše Hercegovca

Judo klub Hercegovac

...i to su Uskrsni judo turnir u Splitu, Dječja utrka na 1km u sklopu Mostarskog polumaratona i Europski judo kup za juniore u Sarajevu.

Na turniru u Splitu mostarci su osvojili 9 medalja, po 3 medalje svakog sjaja. Osvajači zlata iz Splita bili su Nina Grubišić Čabo i Ivana Buntić te Ivan Miličević koji je do zlata došao tako što je u finalu pobijedio klupskog kolegu Ivana Đinkića. Zanimljivo je kako su ova dva sportaša prošli vikend na turniru u Novoj Biloj također imali klupsko finale koje je otišlo na stranu Đinkića. Osim Đinkića srebro su također osvojili Luka Bubalo i Mario Novak. Do bronci stiglie su Anja Marić, Lana Čović Stanić i Iva Ćorluka. Osim njih klub su još predstavljali i Tomislav Brkić, David Senkić i Domagoj Pušić no sva trojica su upisala po dvije pobjede i dva poraza što ovaj put nije bilo dovoljno za medalju. Ovu ekipu slijedeći vikend očekuje prvenstvo države.

„Na prošlom državnom prvenstvu dali smo 6 prvaka a ukupno smo osvojili čak 16 medalja i osvojili titulu prvaka države u uzrastu do 11 godina i kod dječaka i kod djevojčica. Biti će jako teško ponoviti slične rezultate no mi idemo na prvenstvo sa sličnim apetitima kao i kod proteklog prvenstva države" poručio je jedan od trenera Hercegovca Marko Zrimšek.

Na Europskom judo kupu za juniore Hercegovac je imao svoja dva predstavnika, Davida Pušića i Danicu Jurić. Na žalost oboje su završili svoj nastup već u prvom kolu i time se oprostili od daljnjeg natjecanja.

Proteklog vikenda u gradu na Neretvi organiziran je Mostarski polumaraton a u sklopu utrke održana je i utrka za djecu na 1 kilometar. Na utrci sudjelovao je i dio dječaka i djevojčica iz judo škole Hercegovca.

„Mi kao klub podržavamo sve sportske aktivnosti grada Mostara i rado smo se odazvali na ovu utrku kao klub. Nastavljat ćemo podržavati sve sportske aktivnosti koje doprinose sportskoj popularnosti grada Mostara", zaključio je Zrimšek.
Kao što smo već napisali slijedećeg vikenda judaše Hercegovca očekuje prvenstvo države za dječake i djevojčice do 13 godina i kadete i kadetkinje do 18 godina.