Novi šok u borilačkom svijetu: UFC prvak pao na doping-testu i odmah se odrekao titule

Novi šok u borilačkom svijetu: UFC prvak pao na doping-testu i odmah se odrekao titule
UFC prvak bantam divizije TJ Dillashaw pao je na dopinškom testu napravljenom nakon njegove posljednje borbe protiv Henryja Cejuda za pojas prvaka u muha-kategoriji. Vijest je u javnost pustio on sam te se istovremeno odmah odrekao pojasa prvaka u bantamu.

"Svim mojim fanovima, želio sam biti prvi koji će obznaniti da su me USADA i NYSAC obavijestili da su pronašli nedozvoljenu tvar u mom dopinškom nalazu nakon moje posljednje borbe. Riječi ne mogu opisati koliko sam razočaran. Zajedno sa svojim timom pokušavamo doznati što se dogodilo i kako najbrže možemo riješiti ovu situaciju. Najpoštenije je, ali iz poštovanja prema ostatku divizije, da se dobrovoljno odreknem svog pojasa UFC prvaka dok se ne riješi ova situacija. Želim unaprijed zahvaliti na vašoj podršci", napisao je Dillashaw.

Novi je to slučaj dopinga u svijetu ovog brutalnog sporta, u kojem ipak prednjači prvak poluteške kategorije - Jon Jones.

Podsjetimo, TJ Dillashaw za meč protiv Henryja Cejuda u muha-kategoriji morao je skidati jako puno kilograma te je možda upravo u nastojanju da to napravi što bezbolnije koristio neku zabranjenu supstancu.

Prema prvim informacijama, NYSAC ga je suspendirao na jednu godinu te još nije poznato hoće li USADA dodatno produljiti tu suspenziju. Nije poznato još ni na koju je supstancu pao...

gol.hr