FOTO  Nove medalje za KK Zrinjski Mostar

brkići

...za odlazak na europsko prvenstvo za kadete, juniore i u21 u karateu, koje se održava početkom sljedeće godine u Švicarskoj.

Za karate klub Zrinjski iz Mostara su nastupila tri natjecatelja, a sve troje su se kući vratili sa odličjima oko vrata. Prva je na tatami izašla Stela Brkić koja je s lakoćom došla do finala u kojem ju je čekala reprezentativka Srbije. Pobjedom 2-0 Stela je osigurala prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji djevojčica 2001. godište, ispod 42 kilograma.

Nakon nje, na borilište ja izašao njen stariji brat Marin Brkić u kategoriji juniora, ispod 68 kilograma. Marin je sa prvog izbornog turnira donio maksimalan broj bodova, a u Bijeljini je zadržao vodstvo za odlazak u Švicarsku osvojivši treće mjesto. Nakon poraza od srpskog reprezentativca Ekmečića, Marin je pobijedio dvojicu izravnih konkurenata Ćapina i Đosića te zasluženo osvojio jako vrijedan bod.

Posljednji je nastupio najstariji brat Veselko Brkić, koji je također kao i Marin sa prvog turnira donio maksimalan broj bodova. U prvom kolu je odmah naletio na najtežeg protivnika, višegodišnjeg srpskog reprezentativca Đorđa Salapuru, koji ujedno ima srebrnu i brončanu medalju sa europskih prvenstava. Veso je u odličnoj borbi pobijedio sa 1-0, da bi u finalu bez problema odnio pobjedu visokim rezultatom. Osvajanjem ovoga turnira, Veselko je izborio već sada nastup na europskom prvenstvu u Švicarskoj, dok će Marin svoje mjesto morati potvrditi na prvenstvu države za nešto više od mjesec dana.

Karate Klub Zrinjski vrši upis novih članova, upis će se vršiti u prostorijama sportske dvorane ‘'Đački dom'' u Mostaru ponedjeljkom i četvrtkom od 1.9. do 2.10.2014. godine u vremenu od 18:30 do 20:30, do će se upis rekreacijske grupe vršiti u navedenim terminima kao i svakim radnim danom od 20:30 do 22:00 u dvorani u Cimu.