VIDEO  Nikola Matić i Marijo Marković uspješni na memorijalnom turniru ''Ludvig Pavlović'' u Ljubuškom

memorijal, Ludvig Pavlović, borilački sportovi, Čapljina, noć gladijatora, Ludvig Pavlović, ultimat fight, Ljubuški, Ljubuški, Memorijalni turnir Ludvig Pavlović, borilački sportovi
...na Ludviga Pavlovića, prvu hrvatsku žrtvu rata u BiH. Upriličene su četiri borbe. U tajlandskom boksu borili su se Marijo Marković iz Čapljine i Rusmir Jugović iz Travnika, a pobjedu je odnio Čapljinac Marković.

U drugoj borbi večeri, borbi u ultimate fight-u, susreli su se Ivan Vladimir iz Metkovića i Ivan Ćuran iz Nove Bile. Vladimir je odličnim krošeom razbio arkadu Ćuranu, nakon čega je sudac prekinuo susret i pobjednikom proglasio Vladimira.

Nikola Matić i Ibro Milkunić borili su se po pravilima profi boxa, a u ovom susretu Matić je bez problema savladao Tuzlaka, te tako osigurao stopostotnu učinkovitost Čapljinaca na ovom turniru.

Po pravilima kick boxa borili su se Aldin Osmančević i Josip Artuković. Artuković je za nešto više od pola minute uspio na Osmančeviću napraviti polugu, tako da je ovaj bio primoran predati borbu.

Borba koja je izazvala najviše pozornosti i ovacija bila je borba između domaćeg Ljubušaka Ive Skopljaka i Mirze Vejzagića po pravilima ultimate fighta. Od prvog trenutka oba borca u susret su ušla srčano i sa velikom željom za pobjedom, a Skopljak je imao ogromnu podršku s tribina, što mu je uvelike pomoglo u borbi i u tome da pobjedi Vejzagića. Skopljak je dobio i prijelazni pokal Ludviga Pavlovića kao najbolji borac ovoga turnira.

Valja istaknuti kako su na ovom turniru u otvaranju spomenika u Ljubuškom danas bile boksačke legende Damir Škaro, Željko Mavrović, Tadija Kačar i Miodrag Perunović.

U prilogu donosimo snimku borbe između Ljubušaka  Ive Skopljala i Mirze Vejzagića

Izvor: ČAportal