FOTO  Neretvini judaši na dva turnira osvojili 18 medalja i pehar za ekipno prvo mjesto na 'Kup Una 2016'

judo klub neretva
„Kup Una 2016", Bihać

Jedan dio ekipe koju je predvodio glavni trener Majo Ćeško i mlađi trener Ante Galić, nastupio je na 5. „Kup-u Una 2016" u Bihaću gdje je sudjelovalo preko 400 natjecatelja sa preko 50 klubova iz CRO, SLO, SRB, AUT, BiH i HUN.

Na tome turniru judaši mostarske Neretve su ubjedljivo svladali sve protivnike koji su im se nalazili na putu, te sa samo 8 natjecatelja uspjeli su osvojiti 13 medalja. Od toga osvojeno je 11 zlatnih, 1 srebrena i 1 brončana medalja.

Pored ovog sjajnog uspjeha klub je ostvario izuzetno dobar rezultat osvojivši Pehar za ekipno prvo mjesto, ubjedljivo ispred ostalih klubova kojih je kako je već navedeno bilo preko 50.

Zlatne medalje su osvojili:
- Korina Džidić -36 kg
- Mak Hadžić (duplo zlato) -55 kg
- Josip Previšić -50 kg
- David Pušić (duplo zlato) -60 kg
- Srđan Ajvaz (duplo zlato) -81 kg
- Vesna Vukoja (duplo zlato) -70 kg
- Samuel Matijević -90 kg

Srebrenu medalju ovaj put osvojio je:
- Ante Galić -73 kg

Brončanu medalju osvojila je:
- Korina Džidić (st.uzrast) -36 kg

Mora se istaknuti kako su po zbroju bodova kadeti „Neretve" bili daleko najbolja ekipa sa osvojenih 5 zlatnih i 1 srebrenom medaljom.

„Kup Makarske 2016"

Drugi dio mostarske ekipe (njih sedam) koje je predvodio trener Ivan Jurić, nastupio je u Makarskoj na memorijalnom judo turniru „Tajmir Nola" koji je okupio oko 500 natjecatelja iz četiri zemlje, CRO, BiH, KOS i MNE, sa preko 35 klubova. Ukupno je osvojeno 5 medalja, od toga 2 zlatne, 1 srebrena i 2 brončane.

Zlatne medalje osvojili su:
- Petra Tole -44 kg
- Domagoj Pušić -46 kg

Srebrenu medalju osvojio je:
- Domagoj Pušić (st.uzrast) -46 kg

Brončane medalje osvojili su:
- Sara Majić -32 kg
- Rade Vranješ -38 kg

„Pored sjajne ekipe kadeta koji svojim primjerom pokazuju svoj napredak, naš podmladak je također pokazao kako se redovitim radom i trudom dolazi do rezultata i cijela ekipa zaslužuje pohvalu za svoj nastup u Makarskoj i Bihaću. Osvojene medalje su samo motivacija za daljnji rad i napredak u svakome smislu, ali i obaveza da se da djecom nastavi pedagoški rad te izbjegnu eventualne nepredviđene smetnje, kazao je trener kluba, Majo Ćeško.