Ne trpi poraze, ali su joj poticaj za još više rada

ana vranješ
Riječ je o perspektivnoj mladoj sportašici koja već niže zapažene uspjehe na domaćoj sceni, piše Večernji list BiH.

Nevjerojatno uporna

Ana je članica Judo kluba Neretva iz Mostara, jedna od najnadarenijih i najboljih u klubu, o čemu njezin trener Majo Ćesko kaže:

- Ana Vranješ je istinski sportski fanatik, nevjerojatno uporna i radišna, radišnija nego druge džudašice, pa i džudaši. Ako nešto ne voli i ne podnosi, onda su to porazi. Upravo se vratila iz Splita gdje je na Kupu svetoga Ante osvojila "samo" srebro... Nije to nimalo lako podnijela jer uvijek sportski drsko traži samo pobjede i uspjeh, prva mjesta i zlatne medalje. Zbog tog poraza u Splitu bilo je čak i suza, ali njezina je reakcija nakon svega toga bila sljedeća:

- Upamtit ću curu koja me pobijedila. Svaka joj čast, čestitam joj, ali jedva čekam prigodu uzvratiti, pa ću još više trenirati i truditi se!

Na klupske treninge u JK Neretva Mostar, koji se održavaju pet puta tjedno, Anu dovoze roditelji, koji su joj velika podrška na putu k još boljim sportskim rezultatima i medaljama. Ana Vranješ inače je odlična učenica u školi, jednako kao što je odlična na treninzima.

- Ona ostavlja dojam da joj je svaki trening prekratak. Takav odnos prema radu jedan je od preduvjeta za još bolje rezultate. Siguran sam da će i biti tako, kaže Ćesko, uvjeren da kod Ane ima mnogo prostora za daljnji napredak.

Do sada je osvojila 11 medalja, prvu (srebrnu) u Sarajevu na Champions kupu 2017. godine. Nedavno je, također u Sarajevu, osvojila naslov prvakinje BiH u kategoriji U13 (do 44 kilograma). Ovaj uspjeh bio je potpuno neočekivan.

Naime, uoči svakoga natjecanja Ana ulaže više truda nego obično, ali ovog puta zbog prehlade i kašlja nije redovito trenirala. Kaže da joj se u sjećanje posebice urezao prvi javni nastup jer ju je malo "spopala trema" te, uz ostalo, nije najbolje shvaćala odluke suca niti je razumjela trenerove upute sa strane.

Viza za Balkansko prvenstvo

- Pobjeda na prvenstvu BiH u Sarajevu donijela joj je pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu u Rumunjskoj u srpnju. Bit će joj to tek 16. natjecanje u karijeri, ali nećemo reći kako je bez iskustva. Ana Vranješ uz džudo voli i prati i razne druge sportove, primjerice nogomet i tenis, ali na televiziji rado gleda džudo, koji više nije rijetkost u TV prijenosima.

Inače voli društvo, osobito roditeljsko, čitanje, glazbu... Kaže kako s trenerom ima prijateljski odnos te "upija" njegove savjete. Trenutačno ima narančasti pojas, za koji je položila ispit u prosincu prošle godine.