FOTO  Najmlađe judaše mostarske Borse darivao Djed Božićnjak

judo kluib borsa

... Božićnim blagdanima podjelio 108 paketića uzrastima od 9 godina i mlađim...

S obzirom da je ova godina bila dosta uspješna, te da su naši Borsaši slavili na raznim natjecanjima diljem cijele Europe djedica se pobrinuo da nagradi one naše najmlađe, od koji će se većina, sa iskustvima natjecanja početi susretati tek za koju godinu. :)

Da je i ova sezona bila vrlo uspješna govore značajni rezultati koji su i ostvareni unutar ove kalendarske godine. Judo klub "Borsa" iznjedrio je 8 pojedničanih zlata na državnim prvenstvima, a čak 3 puta je kolektivno proglašen najboljim judo klubom državnog prvenstva i to u uzrastu ml. seniora U23, kadeta U18 i ml. kadetkinja U16.

Drugoplasirana je ekipa Bosne i Hercegovine u uzrastima juniorka U21, a trećeplasirana u uzrastima ml.kadeta U16, kadetkinja U18, juniora U21 i u sveukupnom poretku muškaraca i žena u konkurenciji seniora.

Osvojene su i dvije medalje na Balkanskim prvenstvima (Marija Zelenika - 2. mjesto u Turskoj - najbolji rezultat bh. reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za kadete i kadetkinje 2017.) i Josipa Brvenik (3. mjesto - Grčka).

Petar Zadro je u svojim prvim seniorskim iskustvima zablistao zlatnom medaljom na Europskom kupu, te 7. mjestom na Prvenstvu Europe U23 i 7. mjesto na African Open-u održanom početkom godine u Casablanci (Marroco).

Godinu je obilježio i "Borsa Open" koji održan u listopadu. Nastupilo je 1036 natjecatelja i 129 klubova iz 30 zemalja svijeta. Najudaljenija zemlja sudionica bila je Indija, a najbrojniji klub na natjecanju, izuzevši domaćina, bio je Judo klub "Edirne" iz Turske koji je nastupio sa čak 41 natjecateljem.