FOTO  Na međunarodnom turniru Petar Nosić svladao Slovenca Jasmina Iseka

Petar Nosić, boks
". Za Boksački klub Ljubuški u kategoriji do 75kg nastupio je naš državni prvak Petar Nosić, dok je u kutu imao trenera Miru Jerkovića i kapetana BK Ljubuški Juru Majića.

Naš boksač Petar Nosić nastupio je u kategoriji do 75kg protiv Slovenca Jasmina Iseka. Petar je bio znatno bolji već od početka prve runde, nakon par kombinacija Slovenac je bio vidno uzdrman i imao brojanje. Kroz sljedeće dvije runde nastavio je sa dominacijom i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Međunarodni turnir "Banovićki pobjednik" koji se održava već 12 godina i trenutno je najveći boksački turnir u Bosni Hercegovini, a ujedno i najposjećeniji. Ovaj turnir je međunarodnog karaktera i prihvaćen je od strane vlade FBiH i BiH da bude uvršten u kalendar značajnih međunarodnih turnira na prostoru FBiH i BiH. Na manifestaciji je bila veoma zastupljena i kultura, naime održana je izložba 2 slikara, nošenje narodne nošnje, narodne igre, muzika, itd. ,te bitno je navesti da je ovaj turnir odobren od strane Ministarstva civilnih poslova i Vlade FBiH.

Prethodnih godina turnir je bio na vrhunskom nivou, a dokaz tome je i velika posjećenost na spomenutom turniru, naime svake godine na turniru bude preko 3000 gledaoca, a prethodne godine ta cifra se popela na cca 4500 gledatelja, te je to trenutno najposjećeniji bokserski turnir u BiH ali i regiji.