Mostarskoj Borsi europsko zlato i 21 odličje

jk borsa
...osvojio je zlatno odličje na Europskom kupu (U 21) u Lignanu (Italija), na kojem je nastupilo 26 reprezentacija, a kup su uveličale i dvije velike reprezentacije sa drugog kontitnenta i to reprezentacija Argentine i Brazila.

U Zadrinoj kategoriji natjecalo se 54 natjecatelja, a do zlatnog odličja Zadro je imao 5 borbi. U 1. kolu Petar pobjeđuje predstavnika Belgije Scohier Simona, zatim u 2. kolu Talijana Aliberti Paola. U 3. kolu pobjeđuje Austrijanca Czizscek Mathias, te u polufinalnoj borbi predstavnika Brazila Cargnin Daniela. U finalnom meču Zadro je pobijedio Mađara Boros Bencea te osvojio zlatno odličje ovo velikom judo kupu.

Rezultat još više dobiva na težini činjenicom da je ovo ujedno i jedan od najjačih judo turnira u Europi za borce do 21 godinu (Europski judo kupovi), a ima ih ukupno šest u šest različitih država i to u Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj i Češkoj.

Napomenimo da je Petar Zadro proglašen najuspješnijim sportašem - seniorom grada Mostara za 2015. godinu, iako je još uvijek junior nastupa i u seniorskoj konkurenciji te je aktualni seniorski prvak BiH.

JK Borsa je ovog vikenda nastupio i na državnom prvenstvu za mlađu djecu i kadete, te na samom sjevero-istoku Rumunjske, u gradiću Miercura Ciuc na međunarodnom judo turniru.

Zlatnu medalju na prvenstvu države osvojila je Dragica Zovko u kategoriji djevojčica do 40 kilograma, dok su viceprvaci Jozo Zovko (U 18, -66), Mia Maksumić (U 18, -57) i Domagoj Jozeljić (U14, -50). Brončana odličja su osvojili Ivan Jozeljić, Luka Cvitković, Josipa Bošković, Jure Zovko, Petra Zovko, Marija Zelenika, Monika Zadro i Tiho Bevanda.

Na međunarodnom judo turniru u Rumunjskoj, JK Borsa je u sveukupnom poretku zauzeo 5. mjesto, a osvajači medalja su: Zlato: Aljoša Čvoro, Josipa Brvenik (zlato i u konkurenciji starijih), Marta Kordić. Srebro: Marta Kordić (konkurencija starijih), Marino Dugandžić. Bronza: Mario Jozeljić, Tomislav Martinović, Filip Kolobarić.