FOTO  Mostarskoj Borsi 9 medalja s državnog prvenstava za seniore, i 10 medalja na ostalim natjecanjima ovoga vikenda

judo klub borsa

Nastupili su na prvenstvu države za seniore do 23 godine u Sarajevu, te iznjedrili još dvije titule državnih prvaka, a uz to dva viceprvaka i pet brončanih. 

Također su mladi natjecatelji Borse nastupili na judo turniru "BiH and Nippon" u Sarajevu, te 600 km istočno u gradu Aleksandra Makedonskog u Skoplju (Makedonija).

Mladi Borsaši već idućeg vikenda putuju na tri različite "strane svijeta" na tri jaka međunarodna judo turnira i to u Treviso pokraj Venecije (Italija), Sofiju (Bugarska) i u Kikindu (Srbija).

PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE:
Prvaci BiH do 23 godine su Petar Zadro i Marija Zelenika kojima je ovo dvostruka titula prvaka države ove godine.

VICEPRVACI:
Mia Maksumić i Josipa Bošković

BRONČANI:
Domagoj Marić, Rijad Maksumić, Jure Zovko, Amar Maksumić i Ivana Šunjić.

Na državnom prvenstvu sudio je glavni trener Judo kluba "Borsa" - Željko Zadro.

JK Borsa je u 2015. godini osvojila 11 zlata sa državnih prvenstava, 18 srebrenih odličja te 28 brončanih odličja, a uz to četiri pehara za najbolju ekipu BiH u uzrastu djevojčica (U13), ml. kadetkinja (U16) , ml. kadeta (U16) i kadetkinja (U18). Čak 15 Borsinih natjecatelja su reprezentativci BiH u različitim uzrasnim kategorijama.

"MIOKI OPEN":
Mioki OPEN je ove godine okupio oko 400 džudaša iz 13 zemalja, a natjecanje je održano u glavnoj sportskoj dvorani grada Skoplja imenom "Boris Trajkovski".

Osvajači medalja su:
Zlato:

Sara Prkačin, Aljoša Čvoro i Mirko Zelenika.

Srebro:
Luka Cvitković.

"BiH and NIPPON"
Na međunarodnom judo turniru u Sarajevu, za Jk Borsa medalje su osvojili:

Zlato:
Ivana Šarić.

Bronca:
Domagoj Jozeljić, Dominik Marić, Ivano Marić, Rade Vranješ i Lana Prkačin.

Judo klub "Borsa" je najuspješniji sportski klub grada Mostara, kada su u pitanju olimpijski sportovi. Najuspješniji je klub Judo saveza Herceg-Bosne u svim uzrasnim kategorijama, te je jedan od tri najbolja judo kluba "BiH" od ukupno 68 judo klubova i jedan od najorganiziranijih sportskih kolektiva BiH.

Zanimljivo je da je Borsa u 2015. godini (do sada) sa mladim sportašima putovala na 50 judo turnira 15 različitih zemalja na dva kontinenta te su do danas osvojili točno 500 odličja u ovoj kalendarskoj godini.