Mostarskoj Borsi 30 odličja i 1. mjesto ekipno u Vitezu

21.12.2014
1/2

Judo klub “Borsa” iz Mostara ovog je vikenda nastupio na Božićnom judo turniru u „Vitezu“ na kojem je proglašen najuspješnijim klubom turnira sa čak 30 osvojenih odličja. Naime, mostarska Borsa je u ukupnom poretku po zbroju bodova zauzela ubjedljivo 1. mjesto od ukupno 20-tak klubova koliko ih je nastupilo na turniru.

Spomenuti turnir je međunarodnog karaktera na kojem je nastupilo oko 300 natjecatelja, a nastupali su klubovi iz BiH i Hrvatske.

Za Judo klub „Borsa" medalje su osvojili:
Zlatne medalje:

Mirko Zelenika (dvije zlatne medalje), Dragica Zovko (dvije zlatne medalje), Monika Zadro, Mario Jozeljić, Ivan Jozeljić, Domagoj Jozeljić, Antonija Jozeljić, Filip Ivanković, Josipa Brvenik, Marin Pehar, Aljoša Čvoro, Petra Zovko.

Srebrene medalje:
Monika Zadro (dupli start), Domagoj Pušić, Mario Jozeljić (dupli start), Josipa Brvenik (dupli start), Aljoša Čvoro (dupli start).

Brončane medalje:
Luka Turić, Domagoj Jozeljić (dupli start), Ivan Jozeljić (dupli start), Ana Zovko, Tomislav Martinović, Ilija Zelenika i Blaž Naletilić, Petra Zovko (dupli start), Karla Zovko (dvije brončane medalje).

Od ukupno 30 osvojenih odličja najviše je onih „najsjajnih" na ovom turniru, a ukupno je njih četrnaest. Ovo je ujedno i posljednje natjecanje za Judo klub „Borsa" u ovoj tekućoj godini.

U 2014. godini nastupili su ukupno na 49 natjecanja u 13 različitih zemalja (BiH, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Turska, Grčka, Bugarska, Italija, Austrija, Poljska, Kina, Florida USA), a osvojili ukupno 595 odličja te je devet članova Borse ove godine nastupalo za reprezentaciju BiH u različitim uzrasnim kategorijama te su na taj način predstavljali naš grad i državu na službenim judo turnirima u Europi.

Naglasimo i to da je Judo klub „Borsa" kao kolektiv ove godine na preko 20 međunarodnih judo turnira osvojio pehar za jednu od 3 najuspješnije ekipe turnira. Možemo očekivati da će se blistava „karijera" ovog mladog i ujedno najuspješnijeg sportskog kolektiva grada Mostara nastaviti i u narednoj godini.

loading...