FOTO  Mostarski judo klubovi briljirali na Prvenstvu Herceg Bosne u Novoj Biloj

judo kvalifikacije
U organizaciji Judo saveza Herceg Bosna i Judo kluba Nova Bila, na ovogodišnjem Prvenstvu Herceg Bosne u judu nastupilo je oko 200 natjecatelja iz desetak klubova koje pokriva Judo savez Herceg Bosna.

Najviše uspjeha imali su mladi uzrasti Judo kluba Borsa iz Mostara koji su osvojili čak 51 medalju, i na taj način izborili čak 51 mjesto na narednim Državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine. Zanimljivo da su članovi Borse osvojili 21 prvo mjesto.

Iz Borse našao se još jedan mostarski judo klub. Riječ je o Hercegovcu koji je u Novoj Biloj nastupio sa 21 članom i svi oni su se plasirali na završne judo turnire u Bosni i Hercegovini. Hercegovac je osvojio 21 medalju, a od toga 10 prvih mjesta.

Odlične uspjehe zabilježili su i Judo klub Neretva iz Mostara (14 medalja, 4 zlatne), te Judo klubovi iz Novog Travnika, Viteza i domaćin Nova Bila, a detaljnije rezultate (osvajači medalja) narednih dana objavit ćemo na našem portalu.

Usporedno sa ovim turnirom održani su i turniri u ostala dva judo Saveza (JS RS i JS FBIH) koji zajedno čine Judo savez Bosne i Hercegovine.