Mostarska Borsa viceprvak BiH, Zadro i Zovko prvaci BiH u judu

borsa na državnom
Državno prvenstvo koje je održano u Vogošći okupilo je sve kvalificarane džudaše iz sva tri judo saveza koja djeluju pod okriljem Judo saveza BiH.

Najsjajnijim odličjem okitli su se Petar Zadro i Jure Zovko. Petar je, sada, aktualni prvak države za ml. seniore do 66 kilograma, a Jure do 73 kilograma.

Viceprvaci države su Domagoj Marić u kategoriji do 81 kilogram i Marija Zelenika u kategoriji do 57 kilograma.

Brončanim odličjem okitili su se Jozo Zovko (-66) i Mia Maksumić (-57).

Judo klub "Borsa" je zauzeo 2. mjesto u ekipnom poretku na ovom državnom natjecanju u konukrenciji od 45 klubova koliko ih je i nastupalo na državnom prvenstvu. Tako je još jednom potvrđena kvaliteta rada kluba koji je jedan od 3 najuspješnija judo kluba s područja BiH.

Judo klub "Borsa" je zasigurno ostavio trag kada je u pitanju 2016. godina Bosanskohercegovačkog sporta. Osim što su članovi Borse osvajali medalje na Europskim kupovima, Sveučilišnom prvenstvu Europe, Balkanskim prvenstvima, Međunarodnim natjecanjima, te u pojedinim uzrastima bili najbolji na prvenstvu BiH kao šlag na kraju uspješne godine zasigurno je grandiozni događaj koji je organiziran u okrilju Judo kluba "Borsa" pod nazivom Međunarodni judo turnir "Borsa Open".

Spomenuti događaj na prostor BiH privukao je tisuće sudionika, trenera, roditelja, klupskog osoblja koji su u višednevnom vremenskom intervalu boravili na prostorima BiH, te se može reći da je Grad Mostar bio žarište sportskog ali i turističkog značaja.