FOTO  Mostarska Borsa uspješna u Albaniji i Crnoj Gori

judo klub borsa u albaniji
Naime, nastupili su na Kupu Majke Terezije u Skadru (Albanija) gdje su se nadmetali sa džudašima iz 6 zemalja, te su dan poslije (11.10.) nastup zabilježili i u Nikšiću na međunarodnom judo tuniru "Trofej Nikšića" koji je okupio 30 judo klubova iz, također, 6 okolnih zemalja.

Zanimljiva činjenica jeste da je Judo klub "Borsa" u 2015. godini (do sada) putovao na 45 judo turnira u 13 različitih država, a samo u posljednjih mjesec dana odradili su 10 međunarodnih turnira u 8 različitih država i to u: Bugarska, Austrija, Češka, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Albanija i BiH, te su se treneri Borse osvrnuli i na to:

"Dosta turnira, dosta putovanja, izleta, druženja. A najbitnije nam je da u svemu tome vidimo radost na licima djece te napredovanje u svakom smislu, kako tjelesno razvijanje tako i psihološki i socijološki napredak. Prije 4 tjedna smo u samo jednom vikendu (19. i 20.09.) putovali na 4 različita turnira i to u Sloveniji, Češkoj, Austriji i BiH. Drago nam je da dobrom organizacijom uspijevamo izdržati taj tempo, a u cilju nam je uskoro osposobiti nove mlade snage koji će preuzimati jedan dio obveza kluba te se nadamo da ćemo u daljnem radu moći biti još djelotvorniji. Planski radimo, i nastojat ćemo da iz Borse vremenom iznikne još nešto puno veće."

Džudaši Borse osvojili su ukupno 14 odličja, a medalje u Albaniji osvojili su:
Zlato: Josipa Brvenik
Srebro: Lana Rozić, Valentina Mihić
Bronza: Mario Jozeljić, Aljoša Čvoro, Marija Naletilić, Mia Maksumić

Trofej Nikšića:
Zlato: Josipa Brvenik (+ zlato i u konkurenciji starijih)
Srebro: Marija Naletilić, Lana Rozić, Mario Jozeljić
Bronza: Mario Jozeljić i Mia Maksumić

Džudaši mostarske Borse su u proteklih 10 mjeseci osvojili ukupno 469 medalja.