FOTO  Mostarska Borsa uspješna na natjecanjima u Italiji, Bugarskoj i Srbiji

judo klub borsa
Kada pridodamo spomenuta natjecanja, proteklim na kojima je Borsa nastupala ove godine to je ukupno 53 natjecanja u 15 različitih zemalja (i to u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Češkoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Austriji, UAE, Albaniji, Makedoniji i BiH) u 2015. godini što je velik pokazatelj kvalitetne organizacije samog kluba kao i ozbiljnosti rada u njemu.

Međunarodni judo turnir "Coppa di Treviso" u Trevisu pored Venecije okupio je 72 judo kluba iz 5 zemalja, a za JK Borsa medalje su osvojili:
ZLATO: Josipa Brvenik i Marija Naletilić. BRONZA: Lana Rozić.

Međunarodni judo turnir "Ilinden Sofia" okupio je džudaše iz 13 zemalja, a natjecalo se oko 800 natjecatelja. Za JK Borsa medalje su osvojili:
ZLATO: Petar Zadro. SREBRO: Mia Maksumić i Ana Ujdur. BRONZA: Ivan Jozeljić.

Na međunarodni judo turniru "Kikinda 2015" natjecalo se oko 400 natjecatelja iz 9 zemalja, a medalje su osvojili: SREBRO: Monika Zadro i Ana Zovko. BRONZA: Karla Zovko.

Uz pregršt osvojenih medalja ove godine među kojima su državna zlata, medalje na jakim međunarodnim turnirima, medalje sa europskih kupova, juniorsko i seniorsko balkansko zlato, velika organizacija najveće sportske manifestacije grada Mostara - Borsa Open-a treneri Borse zasigurno ne mogu kriti zadovoljstvo te najavljuju da će se truditi da klub i dalje ide uzlaznom putanjom:

"Zaista smo zadovoljni svim rezultatima i progresijom kluba u svakom pogledu. Najviše nas raduje što uočavamo svestrani razvoj kod djece. Trudimo se iz sporta izvlačiti maksimalno sve ono dobro što ga krasi. Djeci usaditi disciplinu i zdrave kvalitete moralnog odgoja te kroz brojna putovanja, natjecanja i susretanje s različitim kulturama i nacijama oblikovati im svjetonazor za nečim boljim i višim. Mislimo da svaki narod mora težiti za kvalitetenim podmladkom, a sport mnogo pridonosi u tome. Idućeg vikenda naš aktualni juniorski i seniroski prvak balkana Petar Zadro nastupiti će na europskom prvenstvu do 23 godine u Bratislavi, te "pokupiti" malo iskustva i sa starijim borcima. Do kraja godine klub ima u planu nastupiti na još nekolicini turnira. "

Uprava Judo kluba Borsa ovim putem se zahvaljuje caffe baru i diskoteci "Drugi Način" na podršci pri radu kluba te na iskazanoj želji za pomoći pri odlasku Borsinih natjecatelja na spomenuta natjecanja.