FOTO  Mostarska Borsa seniorski viceprvak Bosne i Hercegovine

judo klub borsa
... seniore i seniorke održanom ovog vikenda u Bihaću. Državno prvenstvo za seniore i seniroke odvijalo se u fer i korektnom ozračju, a pravo nastupa ima li su osvajači medalja na natjecanjima organiziranim unutar sva 3 granska saveza koliko ih i djeluje unutar glavnog tj. judo saveza Bosne i Hercegovine.

Judo klub Borsa na DP-u je iznjedrio dvije zlatne i šest brončanih odličja, a po zbroju bodova zauzeo je 2. mjesto u ukupnom poretku državnog prvenstva i to u zaostatku od samo jednog boda poslije Judo kluba "Bosna" koji ove godine proslavio 23. titulu prvaka Bosne i Hercegovine u najozbiljnijim uzrastima (seniori i seniorke).

Seniroski prvaci Bosne i Hercegovine su Petar Zadro (-66) i Mirko Zelenika (-60) dok su se brončanim odličjima okitli Aljoša Čvoro (-60), Jozo Zovko (-66), Jure Zovko (-73), Domagoj Marić (-90), Marija Zelenika (-70), Ana Ujdur (-52).

Nakon DP-a za seniore i seniorke, po prvi put je organizirano i državno prvenstvo za najmlađe uzraste, i to početnike ili one koji trenutno imaju vrlo malo natjecateljskog iskustva.

Natjecanje se odvijalo za uzraste djece 10 godina i mlađe. Judo klub "Borsa" je nastupio sa nekolicinom natjecatelja, a zlatnim medaljama su se okitili Martino Ćorić i Dominik Marić, dok je Marko Soldo osvojio brončano odličje.

KUP SAMOBORA

Osim DP-a, članovi judo kluba "Borsa" nastupili su i u Samoboru. Na tradicionalnom "Kup-u Samobora" nastupilo je 550 natjecatelja iz 49 klubova i nekoliko zemalja.
Za judo klub "Borsa" nastupilo je 5 natjecatelja u uzrastima djece do 12 godina, a medalje su osvojili:
Zlato: Fran Zadro.
Bronza: Josip Zovko i Robert Halajkijević.