Mostarska Borsa najuspješnija na prvenstvu Herceg Bosne

judo borsa kvalifikacije
Naime, u BiH djeluju tri judo saveza i to, savez Federacije BiH, savez Herceg-Bosne i Republike Srpske. Džudaši koji osvoje odličja na prvenstvima spomenutih saveza imaju pravo nastupa na prvenstvu BiH te su to ujedno i kvalifikacijski turniri.

Ovogodišnje prvenstvo HB za uzraste od mlađe djece do juniora i juniorki održano je ovog vikenda u Novoj Biloj. Za Judo klub "Borsa" nastupili su natjecatelji za koje su treneri smatrali da bi mogli ostvariti plasman na DP. Borsa je osvojila ukupno 51 odliĉje od kojih ĉak 21 zlatnih. Na samim kvalifikacijama nastupilo je oko 200 natjecatelja.

Zlato: Aljoša Čvoro, Domagoj Jozeljić, Mirko Zelenika, Filip Ivanković, Josipa Bošković, Ana Ujdur, Ana Zovko, Jozo Zovko, Lana Rozić, Petra Zovko, Dragica Zovko, Mario Jozeljić, Ivan Jozeljić (zlato i u konkurenciji starijih), Josipa Brvenik, Monika Zadro, Ivana Šunjić, Mia Maksumić (zlato i u konkurenciji starijih), Helena Čule, Antonio Jurić.

Srebro: Luka Cvitković (srebro i u konkurenciji starijih), Marino Dugandžić, Josipa Bošković (konk. starijih), Karlo Tomas, Jure Zovko, Marija Zelenika (srebro i u konkurenciji starijih), Marta Kordić, Nika Miliĉević, Marko Pandža, Sara Simić, Ivan Tošić.

Brozna: Ilija Zelenika, Tiho Bevanda, Marino Ćorić, Tomislav Martinović, Filip Kolobarić, Darijan Faletar, Karlo Tomas (konkurencija starijih), Jozo Zovko (konkurencija starijih), Jure Zovko (konkurencija starijih), Franjo Rozić, Marija Naletilić, Karla Zovko, Ante Tipurić, Karla Čerkez, Ivana Šunjić (konkurencija starijih), Anđela Čović.

Prvenstvo je otvorio predsjednik Judo saveza Herceg-Bosne Slavko Sikirić koji je tokom prigodnog govora otvaranja turnira naglasio kako se ponose što je Judo klub "Borsa" član Judo saveza Herceg Bosne, inače jedan od 3 najjača kluba u BiH.

Napomenimo da na prvenstvu Herceg-Bosne nisu nastupali već standardni osvajači zlatnih i srebrenih odličja na državnim prvenstvima jer su oni izravno plasirani.

Borsa je do sada nastupila na 16 judo turnira u ovoj tekućoj godini, no, već idućeg tjedna ima nastupiti na tri turnira i to na Državnom prvenstvu za kadete i kadetkinje, mlađe dječake i ml. djevojčice koje će se održati u Bihaću. Također će nastupiti na judo turniru za djecu u Rumunjskoj, te na Europskom kupu za juniore u Lignanu (Italija).