FOTO  Mostarska Borsa među najboljim europskim judo kolektivima

judo

... sve rekorde počevši od brojnosti članstva, vodstvom kluba, rezultatima te organizacijom najveće sportske manifestacije u gradu Mostaru pod nazivom „BORSA OPEN“, koji je ove godine bio organiziran već 4. put.

U 2013. godini JK Borsa broji 10 zlata sa državnih prvenstava ( po uzrastima ) , 6 srebrenih i 16 brončanih odličja. Također broji 2 medalje sa balkanskih prvenstava , te medalje sa Europskih kupova za kadete, te srebro s olimpijade mladih do 18 godina (Petar Zadro - Utrecht, do 66 kg - 2.mjesto), a džudaši iz Borse ove su godine osvojili 616 medalja sa međunarodnih turnira u BiH i van BiH ( Mađarska, Austrija, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Italija, Rumunjska, Nizozemska) od kojih je 182 zlatnih, 172 srebrenih i 262 brončanih medalja.

Prvaci Bosne i Hercegovine ( JK „BORSA"):

Ivan Jozeljić (dječaci , -46 kg)
Marija Zelenika (ml.kadetkinje, -40 kg)
Mia Maksumić (ml.kadetkinje, -44 kg)
Josipa Bošković (ml.kadetkinje, +63 kg)
Jozo Zovko (ml.kadeti, -50 kg)
Amar Maksumić (kadet, -73 kg)
Petar Zadro (kadet, junior, ml.senior, senior. -66 kg)

Balkanske medalje:

Amar Maksumić ( Kadetsko prventsvo balkana - Ohrid , Makedonija - 3. mjesto )
Jure Zovko ( Prvenstvo balkana za ml.kadete - Tekirdag, Turska - 2. mjesto )

Europsko prvenstvo ( U18 ) - Tallin, Estonija:

Petar Zadro (-66 kg , 5.mjesto) -
najbolji rezultat BiH u muškoj konkurenciji na kadetskom prvenstvu Europe

EYOF ( Europski olimpiski festival za mlade) Utrecht ( Nizozemska):

Petar Zadro ( -66 kg, 2.mjesto) - treća medalja BiH u povijesti Eyof-a

Europski kup ZAGREB ( EJU A turnir):

Petar Zadro ( -66 kg, 1.mjesto)

Po uzrasnim skupinama J.K."Borsa" je u Bosni i Hercegovini ( 2013.):

1. mjesto u konkurenciji ml. kadetkinja
3. mjesto u konkurenciji ml. kadeta
1. mjesto u konkurenciji kadeta
2. mjesto u konkurenciji mlađih seniora
3. mjesto u konkurenciji seniora

- Judo klub „Borsa" je ubjedljivo najuspješniji klub saveza Herceg - Bosne u 2013. godini.
- Judo klub „Borsa" je među 3 najuspješnija kluba u najtrofejnijem olimpijskom sportu Bosne i Hercegovine, judo-u , od ukupno 70 judo klubova koliko ih je registrirano u JSBiH ( 2013. godina).

*Jedan od najvećih noviteta ovog kluba je plasman Petra Zadre na OLIMPIJSKE IGRE ( na svijetskoj razini) za sportaše do 18 godina koje će se održati 2014. godine u Kini (od 17. do 21. 08.) - povijesni plasman za grad Mostar - kad su u pitanju sportovi i sportaši grada Mostara Petar Zadro se prvi put plasirao na tako veliko sportsku manifestaciju (OI) te je to još jedan povijesni detalj za Jk „Borsa"

*Judo klub „Borsa" također je organizator velike sportske manifestacije „Borsa OPEN" - a koji je ove godine okupio 780 boraca iz 63 kluba i 8 zemalja.

*Treneru Jk „BORSA" - Željku Zadri dana 20.09.2013. godine uručena je plaketa za doprinos i razvoj judo sporta u BiH od strane judo saveza Bosne i Hercegovine (povod je bio obilježavanje 55 godina judo sporta u BiH i 20 godina od kada je judo savez BiH primljen u Europsku judo uniju i Svijetsku judo federaciju)

*Petru Zadri dana 20.09.2013. uručena plaketa za izuzetno sportsko stvaralaštvo i razvoj judo sporta u BiH od strane judo saveza Bosne i Hercegovine (povod je bio obilježavanje 55 godina judo sporta u BiH i 20 godina od kada je judo savez BiH primljen u Europsku judo uniju i Svijetsku judo federaciju)

*Treneri Judo kluba Borsa koji su zaslužni za ove velike rezultate su: Željko Zadro, Franjo Zadro, Leo Zovko, Viktor Zovko, Miljenko Vidović, Tomislav Vučić i Željko Džeba.

*Čak devet Borsinih natjecatelja nominirano za najuspješnijeg sportaša godine grada Mostara !
*U Borsinu zimsku judo skolu upisano preko 130 natjecatelja, čak njih 79 položilo za svoj prvi judo pojas.
*Judo klub „Borsa" ove je godine sklopila suradnju sa dva nova prijateljska kluba iz Italije i *Rumunije - Judo klub Treviso i Judo klub Temisvar.
*U redovima Borse nekolicina natjecatelja je polagala za jače pojaseve od kojih je jedan i majstorski (crni pojas).
*Natjecatelji Borse se putovali su širom Europe, a nastupili su na ukupno 82 natjecanja na kojim su većinom uzeli pehar za najbolju ekipu turnira ili u najmanju ruku plasman za prva tri mjesta - ekipno
*Mnogi judaši Borse proglašavani su najboljim natjecateljima pojedinih turnira

Hercegovina.info