Mostarska Borsa briljirala na Hrvatskim svjetskim igrama

24.07.2017
1/2

Protekli tjedan članovi Judo kluba "Borsa" nastupili su na IV. Hrvatskim svjetskim igrama - sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi ...

... iz cijelog svijeta te i ovaj put ostvarili zavidne rezultate. Ovogodišnje Igre okupile su najveći broj sudionika dosad - 1000 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 natjecatelja iz Republike Hrvatske.

Natjecatelji su dolazili iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Hrvatske, Italije, Irske, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske, SAD a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele.

Cilj je Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati im poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta i jačanja hrvatskog zajedništva u zemljama u kojima žive.

Svečanosti otvorenja Igara nazočio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je i otvorio Igre.

Pored natjecanja, članovi su iskoristili slobodno vrijeme za razgledavanje znamenitosti, druženje s ostalim natjecateljima, kupanje, igru ali i treninge.

Medalje su osvojili:
Zlatne medalje:
Petar Zadro, Josipa Brvenik, Marino Dugandžić i Ana Ujdur
Srebrene medalje: Marija Zelenika, Ivan Jozeljić i Jure Zovko
Bronza medalja: Mario Jozeljić

loading...