Mostarac Petar Zadro ostvario odličan plasman na African Openu u Maroccu

19.03.2017

Član mostarske Borse Petar Zadro ostvario je plasman na IJF turniru AFRICAN OPEN-u u Maroccu zauzevši odlično 7. mjesto u judu.

Petar je prvog dana natjecanja u Casablanci bio jedan od najmlađih sudionika natjecanja te je također ovo i prvo natjecanje svijetskog razmjera na kojem je Petar nastupao u konkurenciji seniora.

Ostvario je pobijede nad Marokancem i Portugalcem, a izgubio je od Francuza te potom u repasažu protiv Bjelorusa. Nakon završenog prvog dana turnira reprezentacija Francuske je vodeća (sa 5 osvojenih zlata, 2 srebra, 2 petoplasirana, i 2 sedmoplasirana natjecatelja) ispred Poljske i Španjolske, dok su bodovi Zadrinog sedmog mjesta BiH "smjestili" na 14. mjesto ispred Norveške, Senegala, Irske, Saudijske Arabije itd.

Petar je ovim rezultatom već poručio da je kadar u budućnosti izboriti Olimpijsku normu.

Napomenimo da je Petar prije dva tjedna slavio na Državnom prvenstvu za seniore, osvojivši tako 21. zlatno odličje kad su u pitanju državna prvenstva u najtrofejnijem olimpijskom sportu BiH. Tako je postavio visoku stepenicu za mnoge bh. sportašte kad su u pitanju državna natjecanja.

loading...