Mostarac boksa za europsku wbo titulu

emil markić

Njemu se ukazala prilika za meč u kojemu je ulog upražnjeni WBO naslov europskog prvaka. Meč u poluteškoj kategoriji trebao bi se održati u subotu u Njemčakoj (Hamelen) uz superviziju jedne od četiriju najrelevantnijih boksačkih svjetskih asocijacija. Markić nam se jučer javio iz Njemačke.

On je, za razliku od naših brojnih iseljenika, koji u Njemčakoj borave na privremenom ili možda trajnom radu, bio na specifičnom poslu reguliranja tjelesne mase. Cilj je bio primaknuti se k 79,4 kilograma, što je gornja granica u njegovoj kategoriji.

Skidanje kilograma

- Sutra je vaganje, ne smijem se ni vode napiti. Moja trenutačna kilaža je u redu, ali ulog je ovog puta meč za prestižnu titulu u prestižnoj organizaciji, ne želim riskirati ništa nego sutra lagano proći vagu. Nakon vaganja se mogu malo opustiti - poručio nam je Mostarac Emil Markić koji je tijekom jučerašnjeg dana obavljao medijske obveze uoči meča. Njegov subotnji protivnik je Nijemac Kavin Gebhard.

On nije neki atraktivni nokauter, iako nije udarački bezopasan. U 19 mečeva sakupio je 18 pobjeda i jedan poraz. Od 18 poraza ima osam nokauta, od čega je samo jedan klasični. Ostale je pobjede ostvario nakon sudačkih odluka. Gebhard dobro kontrolira ring, iskusan je i ne žuri završiti meč.

Gotovo sve svoje mečeve boksao je u Njemačkoj, pa se ne treba zavaravati kako neće imati simpatije tamošnjih sudaca ako borba s Markićem ne završi prije 10 dogovorenih rundi.

Nijemac blagi favorit

Riječ je o domaćem borcu koji ionako zna boksati na bodove, a u subotu će barem na papiru biti u ulozi blagoga favorita.

- Po mom mišljenju, imam ravnopravnog protivnika koji ima omjer profi-borbi 18/1. Znam kako je jak i čvrst, ali očekujem ravnopravnu borbu. Mi smo se dobro pripremili i spremni smo na sve moguće scenarije.

Pripreme sam odradio u Boksačkom klubu Mostar kao i u teretani Bodyzone, gdje sam uglavnom radio treninge snage. Imao sam dosta sparing partnera, uglavnom su bili iz klubova iz Hercegovine, kao i mog BK Mostar. Svim tim momcima sam zahvalan što su mi pomogli u pripremama za meč. Ako ostvarim pobjedu svi oni će, također, u tome imati svoje zasluge - dodao je Markić.

- Moj trenutačni cilj je u osvojiti WBO europsku titulu pa onda će mi cilj biti WBO svjetska titula - tvrdi Mostarac, uz opasku kako će o svemu ipak moći nešto više razmišljati nakon subotnjeg meča u Njemačkoj, gdje se eventualno nada i podršci ovdašnjih iseljenika koji su u tu zemlju otišli u potrazi za boljim životom.

Večernji list BiH