Mladi karatisti BiH osvojili 36 medalja na Balkanijadi u Sloveniji

karate, BIH, Slovenija, medalje

Mladi bosanskohercegovački karataši i karatašice ostvarili su sjajne rezultate na 20. balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore - U21, održanom u Brežicama (Slovenija).

U konkurenciji sedam balkanskih zemalja i 652 natjecatelja i natjecateljki, bosanskohercegovačke reprezentacije ukupno su osvojile 36 medalja, od kojih 12 zlatnih, devet srebrenih i 15 brončanih.

Generalni tajnik Karate saveza Bosne i Hercegovine Ramiz Potur na pres-konferenciji je kazao da je boje Bosne i Hercegovine ukupno branilo 158 natjecatelja i natjecateljki.

"Ostvareni su izuzetni rezultati u veoma jakoj konkurenciji. Zabilježili smo povijesni uspjeh plasmanom na prvo mjesto u ukupnom poretku" - kazao je Potur.

Potpredsjednik Skupštine KSBiH Mirsad Sipović mladim karatašima i karatašicama, njihovim trenerima i klubovima, čestitao je na ovom brilijantnom uspjehu.

"Posebno čestitam natjecateljima, koji su uložili veliki trud i znanje da bi ostvarili ovakve rezultate, zatim njihovim trenerima, klubovima, roditeljima, kao i predstavnicima KSBiH, rukovodstvu i organima" - kazao je Sipović.

Titulu prvakinje Balkana u konkurenciji kadetkinja osvojila je Emina Sipović, članica Karate kluba Ippon iz Sarajeva, u kategoriji do 47 kg.

"U finalu sam pobijedila predstavnicu Cipra. Ovo natjecanje bilo je od velike važnosti za mene, jer sam ovim uspjehom izborila i nastup na Europskom prvenstvu, koje će početkom veljače slijedeće godine biti održano u Budimpešti" - izjavila je mlada bh. karatašica.

Jedan od najperspektivnijih bh. karataša Hamza Turulja, član KK Okinawa iz Sarajeva, aktualni svjetski U-21 viceprvak, na Balkanijadi je osvojio dva odličja u U-21 konkurenciji, zlato u ekipnim i srebro u pojedinačnim borbama.

"U pojedinačnoj konkurenciji uvjerljivo sam savladao tri protivnika, a u finalu sam poražen iako je meč završen neriješenim rezultatom 0:0. U ekipnim borbama pobijedili smo reprezentacije Crne Gore i Srbije" - kazao je Turulja.

U konačnom poretku Bosna i Hercegovina zauzela je uvjerljivo prvo mjesto, ispred Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Rumunije i Cipra.