Mladi judaši Hercegovca ubjedljivo najbolji na prvenstvu države

Judo klub Hercegovac
„Hercegovac" je svoju kvalitetu u mlađim uzrasnim kategorijama potvrdio i još jednom pokazao svoju dominaciju kada su u pitanju mlađe uzrasne kategorije. Naime, u konkurenciji dječaka i djevojčica do 11 godina članovi Hercegovca dali su čak 6 državnih prvaka, tri u ženskoj i tri u muškoj konkurenciji, jedno srebro i čak osam bronci te time osigurali titulu najboljih dječaka i titulu najboljih djevojčica u Bosni i Hercegovini. U konkurenciji seniora i seniorki od dva predstavnika izborena je jedna brončana medalja i to u režiji Danice Jurić koja je osvojila broncu u kategoriji do 78 kilograma.
„Naslov prvaka u konkurenciji dječaka i djevojčica osigurali smo apsolutno dominirajući cijelim turnirom kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Čak se usudim reći da je bodovna razlika realno trebala biti još i veća, jer kvaliteta je apsolutno na našoj strani, no neke stvari su se poklopile protiv nas u ključnim trenutcima. No to je sport, i s time smo se morali pomiriti. Na kraju u ukupnom poretku ipak smo bili u velikoj bodovnoj prednosti, jer nitko nije bio ni blizu osvajanju 6 zlatnih medalja barem kada je riječ u najmlađem uzrastu na državnom prvenstvu", rekli su iz kluba.
Judaše Hercegovca sada čeka priprema i za ostala državna prvenstva koja se održavaju u idućem periodu.
„Čekaju nas još tri državna prvenstva, sva u različitim uzrasnim kategorijama. Bit će jako teško ponoviti rezultate iz ovog uzrasta obzirom da smo već prebacili broj osvojenih zlatnih medalja sa svih državnih prvenstava zajedno u prošloj godini. Kako smo i najavljivali ova godina je krenula jako dobrim putem po naš klub i vjerujemo kako bismo mogli imati najbolju natjecateljsku sezonu u povijesti našeg kluba. Također, raduje nas činjenica da su svi naši članovi koji nisu uspjeli doći do medalje imali borbu za medalju što znači da su pobjeđivali borbe u najjačoj konkurenciji u državi. Ono što nedostaje je iskorak na međunarodnim službenim turnirima u uzrastu kadeta, juniora i seniora no vjerujemo kako u ovoj godini imamo kvalitetu da i na toj razini napravimo dobre stvari ukoliko se neke stvari dobro poklope za nas te time zaokružimo cijelu priču" priopćeno je iz kluba.
Osvajači medalja:
Zlata: Nika Zovko -28 kg, Nera Prce -24kg, Nina Vukičević -36kg, Marko Čerkuč -30kg, Stefan Juka -46kg i Ivan Letica -42kg
Srebro: Ljiljana Džeba -40kg
Bronce: Lorena Vučić -28kg, Gabriela Raič -32kg, Ena Vidović -36kg, Ivan Ćorluka -22kg, Bojan Gačić -34kg, Nikola Dankić -38kg, Danijel Skoko -42kg, Bruno Tomić -50kg i seniorka Danica Jurić -78kg .
Još su nastupili: Petra Čuljak, Luka Ćorluka, Fabijan Galić, Petar Prskalo i u seniorskoj konkurenciji Anđela Jurić.