Mirku nova pobjeda na putu do K-1 naslova!

... najboljeg hrvatskog borca u japanski ring. Nije ga bilo u Tokiju pune četiri godine, ali publika ga nije zaboravila. On je i dalje njihov heroj, pa ne čudi što je Masato odlučio upravo njega postaviti za glavni meč osmine finala K-1 World Grand Prixa.

Cro Cop je već u uvodnoj minuti prve runde oprobao svoj nadaleko poznati lijevi high kick, ali bez previše uspjeha. Mirko je bio prilično strpljiv u prvoj rundi, no on je bio taj koji je cijelo vrijeme išao prema naprijed, a s obzirom da se daleko više fokusirao na svoju boksačku tehniku to mu je čak i predstavljalo možda manji problem. Teško je pogoditi rukama protivnika koji non stop uzmiče unatrag.

Čini se da je Mirkova taktika bila malo umrtviti situaciju, a onda eksplozivno uletjeti u Blakea s nekoliko direkata i krošea. Blake je bio relativno suzdržan i prva runda otišla je ipak na stranu našeg borca.

U drugoj rundi Mirko je ponovno bacio lijevi high kick, ovog je puta bio daleko opasniji. U dvorani je dobrano odzvonilo, no uspio je Blakea zakačiti po glavi tek nožnim prstima, pa ga nije uzdrmao. Američki borac odglumio je i u jednoj situaciji da je primio udarac u genitalije, ali sudac ga je "pročitao", pa mu je počeo brojati.

Naš je borac mogao mirno ući u posljednju rundu s obzirom da je bio u vodstvo, morao je samo nastaviti sa svojim taktički prilično pametnim nastupom. No, dogodilo se nešto što je ipak moglo Cro Copa iznimno skupo koštati. Mirko je umalo pogodio Blakea aperkatom dok je bio u padu, što nije bilo dozvoljeno. Odlučio mu se zbog toga ispričati, a Blake umjesto da korektno prihvati ispriku, odmaknu se jedan od drugog i nastave borbu, odlučio je reagirati desnim snažnim direktom u Mirkovu bradu.

Hrvatski borac od siline udarca pao je na pod, sudac nije imao izbora nego Mirku početi brojati. Hrvatski kut je skočio, pobunio se, ali srećom Cro Cop je mogao nastaviti meč bez problema i odraditi ga do kraja te dohvatiti pobjedu sudačkom odlukom.

Nakon meča mogli smo vidjeti kako Mirko traži malu pomoć s obzirom da je imao porezotinu na lijevoj potkoljenici, no nadamo se da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi.

Cro Cop možda nije oduševio svojim nastupom u Tokiju, no radilo se, kao što smo već rekli, o taktički prilično zrelo odrađenom meču. Mogli bismo reći da je Mirko radio upravo onoliko koliko je bilo potrebno da bi pobijedio. Glavni cilj je ostvaren, plasirao se u četvrtfinale koje je na rasporedu za otprilike tri mjeseca u New Yorku, ali tamo će morati definitivno pružiti više nego što je to učinio danas.

Fight Card K-1 WGP 2012 Final 16:

Raul Catinas vs Ben Edwards
Makoto Uehara vs Hiromi Amada
Xavier Vigney vs Zabit Samedov
Hesdy Gerges vs Sergei Lascenko
Singh Jaideep vs Ismael Londt
Jarrell Miller vs Arnold Oborotov
Paul Slowinski vs Catalin Morosanu
Mirko ‘Cro Cop' Filipovic vs Randy Blake

K-1 Rising 2012 in Tokyo Superfights:
Genji Umeno vs Changhyun Lee
Zhou Zhi Peng vs Koutaro Moro
Jafar Ahmadi vs Benjamin Adegbuyi
Saulo Calavari vs Pavel Zhuravlev
James Wilson vs Rick Roufus

Izvor: Index.hr