Medalje za Irenu Prgu i Ivana Martinca na Grand Prix Coatia

...Grada Samobora, Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor. Suorganizator je i ovog puta bio Hrvatski karate savez.

U oba dana je na natjecanju sudjelovalo 1428 sportaša iz čak 19 zemalja Hrvatske, Mađarske,Slovačke, Bugarske, Srbije, Italije, BiH, Makedonije, Slovenije, Izraela, Njemačke, Belgije, Danske, Češke, Škotske, Austrije i Ukrajine, Albanije i Grčke.

Cilj organizatora turnira da se najboljim karatistima ove regije osiguraju kvalitetni kontrolni mečevi u potpunosti je uspio, a kadetima, juniorima i mlađim seniorima bila je to odlična provjera forme pred Europsko prvenstvo koje će održati u Turskoj ( Konya) od 08. do 10. veljače 2013.

Irena Prga je u kategoriji kadetkinje +54 kg kroz šest borbi osvojila 2. mjesto.

Ivan Martinac, aktualni Europski prvak u kategoriji juniori -68 kg kroz pet borbi osvojio je 3.mjesto.

Nakon ovog natjecanja njih dvoje natjecatelja uz klubske kolege/ice Jelenu Zovko i Anđela Kvesića otptovali su na sedmodnevne pripreme reprezentacije u Daruvarske toplice.

Trener Danijel Vučić: Nakon dva uzastopna jako teška i naporna vikenda Državno prvenstvo i Grand prix Samobor najbitnije da su natjecatelji prošli bez bilo kakve i najmanje povrede te da će se moći posvetiti svim borbenim tehničko-taktičkim nijansama i pripreme odraditi u cjelosti kako bi spremni otputovali na Europsko prvenstvo.

Brotnjo.info