Marin Čarapina: Uvijek ću pokušati da Mostar predstavim u pravom svjetlu

Evo što o samom meču kaže Marin za naš portal HERCEGOVINA.info, ali i svojim planovima za budućnost.

Protekli vikend nastupio si u Livnu. Protivnik ti je bio Ante Šiljeg, pa kako je tekla borba?

Da, protekli vikend radio sam borbu po K-1 pravilima na humanitarnom turniru u Livnu. Borba je bila napeta, Ante je dobar boksač i odradio je jako dobar meč s obzirom na ozljedu koju je zadobio tijekom borbe vikend prije u Kninu. Pomalo me je iznenadio svojim kick boks tehnikama. Tijekom treće runde došlo je do prekida borbe nakon mog lijevog hay kicka, i mislim da sam imao i malo sreće.

Da li si zadovoljan tim nastupom i inače svojom formom?

Pa svaki meč je dobro došao. Bez obzira na pobjedu ili poraz uvjek sam zadovoljan jer uvjek izvučem iz borbe nešto korisno i nešto što trebam uvježbati za sljedeći put. Što se tiče moje forme od početka godine pratile su me neke stare ozljede i pokušao sam trenirati, ali nisam se mogao nositi s tim pa sam morao pauzirati dok se ozljede nisu sanirale. Od 9. mjeseca ću krenuti sa punim treningom i vratit ću se u top formu.

Ovaj meč je organiziran u humanitarne svrhe, a prije njega si nastupao i na sličnoj manifestaciji u Mostaru, pa se za tebe može reži osim što si dobar borac da si i veliki humanitarac?

Uvijek pokušavam da izađem u susret svakome kome mogu pomoći.

Koliko je sredina kao Mostar velika ili mala za borilačke sportove?

Mostar je jako velika sredina za borilačke sportove. U Mostaru djeluje više borilačkih klubova i imamo jako školovan trenerski kadar npr. Slaven Planinić, Damir Miletić , Miro Velagić. To su ljudi koji uvjek izađu u susret nama borcima i ovom prigodom želim im se zahvaliti na njihovoj pomoći kao i na pomoći naših Mostaraca profesionalnih boksača Damira Belje i Emila Markića, koji mi uvjek rado izađu u susret. Kada bi grad imao barem malo više sluha za borilačke sportove siguran sam da bi Mostar kao borilaćka sredina bio na puno većem nivou.

Ljeto je pri kraju, sada će sigurno biti i dosta više boraliačkih mečeva, pa kakvi su tvoji planovi u skoroj budućnosti?

Da, ljeto se bliži kraju i trenutno nemam nikakav zakazan meč, ali nadam se da ću ubrzo dobiti poziv za neku manifestaciju. Trenutno su mi planovi da podignem svoju formu na veći nivo i da budem spreman za mečeve koji slijede.

Evo za kraj još jedna poruka našim čitateljima?

Vidim iz prijašnjih članaka da me dosta Mostaraca i vaših čitatelja podržava u ovome što radim i hvala im na tome. Ja ću uvjek pokušati da naš grad predstavim u najboljem svjetlu. Želio bi se još na kraju zahvaliti mome klubu M.T.C. Hunter, treneru Miri Velagiću, mome prijatelju Čapljincu Bošku Mišiću koji je također jako talentirani borac, te mojim sponzorima Klubu Daleka Obala Mostar i radnji X fit. koji mi jako puno pomažu u karijeri.

HERCEGOVINA.info