FOTO  Marin Čarapina osvojio prvo mjesto na priredbi East Invasion

Marin Čarapina, MTC Hunter, tajlandski boks

Na ovoj borilačkoj reviji nastupio je i mostarski borac po pravilima tajlandskog boksa Marin Čarapina.

U borbi po punim pravilima tajlandskog boksa Marin je pobijedio sudačkom odlukom nakon 5 rundi talijanskog borca Vittorija Marottu. Mostarac je odlično radio meč od početka do kraja te nije bio ugrožen ni u jednom trenutku. Protivnik je bio dosta čvrst i kao veoma iskusan borac često pokušavao spinning back udarcem rukom i laktom iznenaditi Marina što mu nije uspjelo.

Tijekom meča Mostarac je dva puta rušio svog protivnika u nokdaun i zasluženo došao do pobjede. Marin je odlično odradio meč i bio potpuno dominantan, te je nakon udarca laktom u glavu došlo do prvog brojanja Talijanu. Nakon serije ručnih i nožnih udaraca dolazi i do drugog brojanja, a Marin je do kraja borbe bio sve bolji i bolji te je završavao s lijevim low-kickom što je ostavilo vidljive tragove na nozi Talijana. Talijanski borac je pokazao da se radi o jakom protivniku i unatoč vidljivim tragovima povrede noge uspio časno odraditi meč do kraja.

U izjavi za medije Marinov menadžer Emil Zoraj kaže: „Stvarno čudo kako mu je noga izdržala do kraja borbe. Uglavnom odlično odrađen meč. Marin će se odmoriti par dana i slijedi najveći izazov u njegovoj karijeri. Potvrđen je meč 15.4. u Češkoj s legendarnim domaćim borcem Jirijem Zakom u disciplini muay thai 5x3 min s laktovima. Meč je dogovoren u kategoriji do 85 kg dok je Marinova kilaža u kojoj se bori 81 kg.

Jiri Zak je višestruki svjetski i europski prvak, borac kojeg dobro znam. Dugo godina je već u ringu i nastupao je na amaterskim turnirima i profesionalnim priredbama na kojima smo skupa nastupali i ima veliko iskustvo. Kada sam rekao Marinu da će imati meč samo se nasmijao i rekao da jedva čeka da se potuče s njim."

Kao potvrda dobre borbe Marin je proglašen najboljim borcem na priredbi East Invasion i nagrađen je posebnih peharom od strane organizatora.
Marin je jako zadovoljan svojom izvedbom u Trstu i raduje se novim izazovima u ringu.

„Zahvaljujem se Miro Velagiću i Emilu Zoraju kao i mom matičnom klubu MTC HUNTER iz Mostara, te svima koji su mi financijski pomogli da se uopće nađen na ovoj reviji" , izjavio je Marin koji već dvije godine kako nastupa kao profesionalac nema porazau tajlandskom boksu.

Za mladog 26-ogodišnjeg Mostarca vremena za slavlje ostaje malo. Mostarac će se na priredbi Souboj Titanu 15. travnja u Plzenu boriti protiv poznatog češkog borca Jirija Žaka višestrukog svjetskog i europskog prvaka u tajlandskom boksu što je i Marinov najveći izazov u karijeri. Borba će se održati u kategoriji do 85 kilograma po punim pravilima tajlandskog boksa.